U OŠ Žnjan – Pazdigrad održan karate turnir: Članovi splitskog kluba osvojili 14 medalja

Natjecanje se odvijalo u prijateljskom i sportskom duhu, te su oni najbolji kući pošli sa odličjima, na radost i veselje svojih prijatelja, obitelji i trenera

U subotu 6. travnja 2019. godine u Športskoj dvorani OŠ Žnjan – Pazdigrad u Splitu održan je karate turnir u borbama i katama, Karate kup Split 2019.


Na navedenom turniru se održalo I. kolo Karate lige Splitsko-dalmatinske županije u disciplinama borbe i kate.

U organizaciji Kyokushin karate kluba Split, njihovog trenera i predsjednika kluba Tonija Majstorovića, te Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije na čelu sa predsjednikom Slavenom Mikelićem i tajnikom Zoranom Hranilovićem.

Dobra suradnja klubova članica Hrvatskog karate saveza ujedno i članova Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije rezultirala je da se prvi put u našem gradu istovremeno održava natjecanje u dva stila Karatea / Sportski Karate (WKF) i Kyokushin Karate (WKO).

U dvorani OŠ Žnjan – Pazdigrad okupilo se 200 mladih karatista, vježbača dva stila karatea, koji su se podijeljeni na dva tatamija natjecali svaki u svom sustavu natjecanja.

Natjecanju je prethodilo svečano otvorenje počevši postrojavanjem svih natjecatelja, te intonacijom himni Kyokushin karatea i državne himne RH.


Natjecatelje su pozdravili organizatori natjecanja predsjednik Kyokushin karate kluba Split, g. Toni Majstorović i glavni tajnik Karate saveza Splitsko-dalmatinske županije g. Zoran Hranilović.

Nakon svečanog otvaranja turnira održana je demonstracija Japanske Borilačke vještine Kendo, koju su prezentirali članovi Kendo kluba Spalato iz Splita. Također jako atraktivne demonstracije su izvele članice KUD Splitske mažuretkinje i klub Ritmičke gimnastike Split u nekoliko točaka, što je oduševilo nazočne natjecatelje i njihove roditelje.Natjecanje se odvijalo u prijateljskom i sportskom duhu, te su oni najbolji kući pošli sa odličjima, na radost i veselje svojih prijatelja, obitelji i trenera.

Natjecatelji Kyokushin Karate kluba “SPLIT” su bili jako uspješni, osvojivši ukupno 14 medalja ( 5 u borbama i 9 u katama).

KUMITE (Borba – Kyokushin Karate)

Filip Mihalj – 2.mjesto / Ml.Kadeti – Teška kategorija
Petra Divić – 2.mjesto / Ml.Učenice – Srednja kategorija
Lea Karaić – 2.mjesto / Ml. Kadetkinje – Srednja kategorija
Marijeta Rogošić – 3.mjesto / Ml.Učenice – Srednja kategorija
Džanan Čehajić – 3.mjesto / Učenici – Teška kategorija

KATA (Kyokushin karate)

Iva Lovrić – 2.mjesto / Cicibanke
Lea Karaić -2.mjesto / Ml.Kadetkinje
Marjeta Andromak – 3.mjesto / Cicibanke
Marijeta Rogošić -3.mjesto / Ml.Učenice
Džanan Čehajić – 3.mjesto / Učenici
Filip Mihalj – 3.mjesto / Ml.Kadeti
Ante Burazin – 3.mjesto / Ml.Kadeti

KATA (1. Kolo Karate lige SDŽ-e)
Lea Karaić – 1.mjesto / Ml.Kadetkinje
Petra Divić – 2.mjesto / Ml.Učenice

Kako bi suđenje u Kyokushin karateu prošlo bez ikakvih problema pobrinuo se glavni sudac kyokushin natjecanja Nikola Banjeglav iz KK Dugo Selo.
Pomoćni suci turnira su bili: Ilija Matić, Tihomir Garašić, Barbara Buretić, Nenad Đurić, Stella Oroz i Dejan Obranić.

– Zahvaljujemo se svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se navedeni turnir održi, na zadovoljstvo i radost naših mladih karatista, poručili su iz Kluba.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime