Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta prof.dr.sc. Igor Jerković i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović potpisali su Sporazum temeljem kojeg Kemijsko tehnološki fakultet u Splitu uručuje Gradu Kaštela ključeve prostora u Kaštel Sućurcu te mu predaje u posjed prostor slobodan od stvari i osoba, a Grad Kaštela će Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu isplatiti kapitalnu donaciju u iznosu od 250 tisuća kuna.

Stavljanjem u funkciju 10 novih laboratorija stvoreni su svi preduvjeti da Kemijsko-tehnološki fakultet, po prvi put od svog osnutka znanstveno, nastavno i stručno djeluje na jednoj lokaciji. Fakultet neće više koristiti prostore u Kaštel Sućurcu gdje su se nekoć održavale laboratorijske vježbe.

– Drago nam je da smo do sada uspjeli opremiti deset laboratorija, a ova donirana sredstva uložit će se u daljnje opremanje. Ovo je dobar primjer partnerskog odnosa sa zajednicom, odnosno Gradom Kaštela, a realizaciji ovog Sporazuma uvelike su doprinijeli i naši alumniji – kazao je rektor Anđelinović.

Zadovoljstvo nije krio ni dekan Jerković koji je istaknuo kako u funkciju treba staviti još 18 laboratorija, za što su osigurana sredstva iz EU fondova, dok će sredstva iz donacije pomoći u izradi dokumentacije potrebne za ishođenje uporabne dozvole.

Grad Kaštela će, kako je kazao gradonačelnik Ivanović, na gotovo 3000 kvadrata smjestiti svoje ustanove.

– U Sućurcu ćemo tako smjestiti Zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, sud, katastar i policiju, te institucije ministarstava. Prostor je u derutnom stanju, pripremamo dokumentaciju, a dok se obnovi, sigurno će proći dvije-tri godine – najavljuje Ivanović, te dodaje kako će time olakšati život građanima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0