U Kaštelima održan sajam mogućnosti: “Cilj akcije je da djeca odaberu zdravo, ne rizično ponašanje”

Bila je ovo prilika za djecu i učenike da se upoznaju s radom kulturno umjetničkih, sportskih i drugih udruga, koje su im predstavile svoje sadržaje, kako bi za sebe odabrali aktivnosti kojima bi se bavili u slobodno vrijeme

U Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je “Sajam mogućnosti” u okviru nacionalnog programa “Zajedno više možemo”, u organizaciji policijske uprave Splitsko-dalmatinske, PP Kaštela i Grada Kaštela. Bila je ovo prilika za djecu i učenike da se upoznaju s radom kulturno umjetničkih, sportskih i drugih udruga, koje su im predstavile svoje sadržaje, kako bi za sebe odabrali aktivnosti kojima bi se bavili u slobodno vrijeme.


– Već drugu godinu Grad se uključio u organizacijski dio ovoga sajma. U gradu ima jako puno udruga, kako sportskih, tako i umjetničkih. Djeca pokazuju interes za sportom već od najranije dobi, što nam je izuzetno drago jer znači da kvalitetno provode slobodno vrijeme, a grad će i u budućnosti podržavati slične manifestacije – kazala je zamjenica gradonačelnika Kaštela Jadranka Matok Bosančić koja je službeno otvorila “Sajam mogućnosti”, a kasnije se pridružila štandu Crvenog križa gdje je zainteresiranim građanima mjerila tlak.

Uz prigodni kulturno-zabavni program, sva prisutna djea najveći interes su iskazala za prezentiranu policijsku opremu i vještine, te za vatrogasna vozila.
Zanimalo ih je i kako postati član nekog sportskog kluba ili kulturnog društva te što pojedine udruge i društva nude djeci i mladima.

-Imamo niz klubova i sportskih društava koji djeci donose dobru alternativu. Ako odaberu nešto od toga sigurno će biti manja vjerojatnost da će posegnuti za pušenjem, kockom i alkoholom. Cilj akcije je da djeca odaberu zdravo, ne rizično ponašanje, a u Kaštelima ovo provodimo drugu godinu za redom – izjavio je Ante Radoja iz Odjela za prevenciju PU Splitsko – dalmatinske.

Inače, Sajam mogućnosti predstavlja 2. komponentu programa „Zajedno više možemo”, koji se sastoji od više komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjeni su učenicima te njihovim roditeljima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0