U četvrtak je u Hvaru počela 41. Međunarodna Novogodišnja Regata za klase Laser Standard, Laser Radial, Laser 4.7 i Optimist.

Ovo je završna regata Laser Europa Cupa 2017. u seriji od 10 regata koje su se jedrile u Sloveniji, Švicarskoj, Francuskoj, Litvi, Nizozemskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj. U Hvaru će se od 28. do 31. prosinca odlučiti ukupni pobjednici te će se dodijeliti ukupne nagrade Europa Cupa za 2017. godinu.

O važnosti regate govori i podatak kako je došao predsjednik EurILCA-e, Jean-Luc Michon koji će dodijeliti ukupne nagrade.

Za regatu se prijavilo 96 laseraša iz 10 zemalja (15 Standarda, 38 Radiala i 43 4.7), a osim što se odlučuju pobjednici Europa Cupa regata je kriterijska za hrvatske laseraše. Kriterijska je i za klasu Optimist (regija jug od Zadra do Dubrovnika), a prijavio se 61 jedriličar iz sedam zemalja. Među prijavljenima je i aktualni Europski prvak u klasi Optimist Stefan Yuill, ali i mnogi jedriličari iz regije sjever.

Optimisti će jedriti do 30. prosinca za kriterij dok je na Staru Godinu točno u podne na rasporedu navigacijska regata Memorijala Zdenko Roić u hvarskoj luci.

Za jedriličare su pripremljene brojne nagrade, tako će najbolji u svim klasama dobiti raznu jedriličarsku opremu i odjeću, a EurILCA će najboljima u ukupnom poretku Europa Cupa, koji dođu u Hvar, pokloniti jedra. Za navigacijsko jedrenje na staru godinu održat će se posebno nagradno izvlačenje u kojem će nagrade bit Xbox One S i razni gadgeti.

Otvaranje regate je u četvrtak, 28. prosinca u 19 sati u gradskoj Loggiji, a iza otvaranja će na adventskim kućicama biti koncert SuperCover banda (ili zbog vremenskih uvjeta u kavani hotela Park).

Podjela nagrada za klasu Optimist će biti 30. prosinca, a podjela nagrada za Laser Europa Cup i svečano zatvaranje 41. Međunarodne Novogodišnje Regate će biti 31. prosinca u 20:00 sati na trgu. Nakon zatvaranja nas očekuje bogat glazbeni program uz DJ-a i Dreamers band.

Start za sve klase je bio predviđen u četvrtak u 11 sati, ali se zbog prejakog vjetra nije jedrilo, pa je odgođen za petak u 10 sati.

Više informacija potražite na službenoj Facebook stranici organizatora JK Zvir Hvar.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0