U BiH je danas Dan žalosti, bit će pokopano još šestero mladih iz Posušja

Njihovo dvoje kolega, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, pokopano je jučer


Danas će u Rakitnu u BiH biti pokopano preostalih šestero mladih koji su se ugušili plinom na dočeku Nove godine u Posušju.


To su Ivan Miličević, Stipe Romić, Mia Soldo, Žana Pavković, Stipe Pavković i Marija Pavković. Njihovo dvoje kolega, Mirela Rezo i Stjepan Jukić, pokopano je jučer.

U Federaciji Bosne i Hercegovine je Dan žalosti. Zajedničku misu zadušnicu predvodit će mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić.

Istraga je i dalje u tijeku

Šef policije Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić rekao je da istraga još uvijek traje.

“U vikendici je, što je utvrđeno tijekom očevida, bila i peć u kojoj je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, odnosno da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi će se saslušati i druge osobe”, kazao je Galić.

Borislav Čuljak, dežurni tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona s dugogodišnjim iskustvom, ostao je potresen tragedijom.“Na koji način se to dogodilo pokazat će rezultati obdukcija, ali i vještačenja koja ćemo provesti. Provest ćemo, naime, i određena vještačenja koja se odnose na prostor u kojem se tragedija dogodila. Imao sam svakakvih  slučajeva, ali ovakav, s ovolikim brojem mrtvih, nisam. Posebno me pogodilo što je tu riječ o mladim osobama, 19-godišnjacima”, zaključio je Čuljak, prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
17
Grrr
3
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime