U 2020. godini u splitskom rodilištu na svijet je došlo 4.172 djece, a jutros je župan Boban posjetio prvu rodilju u Novoj godini

Ivona Katić rodila je 45 minuta iza ponoći


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban posjetio je u splitskom rodilištu prvu rodilju u Novoj godini.


“Na dobro vam došlo Novo lito! Prije svega, na dobro došlo Novo lito i nova 2021. godina mami Ivoni Katić i njenom sinčiću, kao i cijeloj obitelji. Taj dečkić je prvi novorođeni u Splitsko-dalmatinskoj županiji. To će ga uvijek pratiti, poglavito kad malo odraste. Ono što jest simbolika ove godine, da se upravo u Sisku rodio mali David, prvi u RH. Neka David, imena u prijevodu novi život, uistinu bude novi život u cijeloj Hrvatskoj. Da 2021. godina, ova godina u koju smo već zakoračili, bude drastično različita od 2020. godine, kako u ovim prirodnim nepogodama koje su nas zadesile, u ovoj pandemiji, ali isto tako u smjeru demografskog razvoja RH. Neka ona bude prekretnica, neka i David, ali i naš dečko od mame Ivone, bude prekretnica i u tom segmentu razvoja RH.

Jer to je jedino što je garancija opstanka svake zajednice, lokalne, regionalne, pa tako i nacionalne. Novi životi koji dolaze su garancija novog razvoja. Ja bih želio ovom prigodom zahvaliti i ravnatelju KBC-a, nekako smo se sinoć zadnji rastali, u drugom odjeljenju koje će se, nadam se vrlo brzo ugasiti i da više neće postojati i da više nećemo morati dolaziti tamo. I novom predstojniku klinike od srca hvala, njemu želim da dugo dugo ta klinika se širi, da je sve potrebitija i potrebitija, i proširenje njeno i nova medincinska pomagala i sve ono što stvara novi život”, kazao je župan Boban.

Rodilja je od Splitsko-dalmatinske županije dobila prigodan poklon i cvijeće, dok je od Grada Splita dobila zlatnik.

“Ove godine u našoj kući ovdje je rođeno 4.172 djece. Imali smo i naš covid centar, tj. drugu rađaonicu u kojoj je rođeno 18 covid pozitivnih i 12 covid suspektnih. Sve je, hvala Bogu, prošlo uredno, bez problema. Najveće rodilište smo u  Hrvatskoj, a mislim da će tako i ostati”, kazao je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split dr. Marko Jukić.

Kako je kazao, porod je prošao uredno, prirodnim putem, a mami Ivoni ovo je drugo dijete.“Zahvaljujem županu na tradicionalnom dolasku, lijepom, važnom običaju, zahvaljujem gradonačelniku na njegovim poklonima. To je pokazatelj koliko je ova naša bolnica svima nama važna, koliko nam znači, a osobito je važan ovaj dan, rađanje novih života. Najveće smo rodilište u Hrvatskoj, osim što skrbimo o bolesnicima s covidom, radimo sve druge naše zadatke, sve djelatnosti.

Kao što vidite, dobro smo organizirani u postojećim uvjetima, naše rodilište je radilo cijelo vrijeme bez teškoća, reorganizirali su se u odnosu na ove okolnosti pandemije, radili su odlično. Zahvaljujem svim doktorima, medicinskim sestrama i svem ostalom osoblju naše ginekologije, našeg rodilišta i nadam se da će imati u ovoj godini i više posla nego u prošloj. Neka samo tako nastavimo, hvala vam svima na podršci našoj bolnici, a mi ćemo nastaviti najbolje moguće za dobrobit naših sugrađana”, kazao je ravnatelj splitske bolnice dr. Julije Meštrović.

PRVO PA MUŠKO U splitskom rodilištu na svijet je došao zdravi dječak

Moja reakcija na članak je...
Vau
32
Haha
0
Hagić
8
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime