D-Marin i Doğuş grupa potpisali su u Barceloni ugovor o poslovnoj suradnji i partnerstvu s tvrtkama Meraas i Dubai Holding, a s ciljem razvoja i promoviranja Dubaija kao poželjne destinacije za vlasnike luksuznih jahti i nautičare diljem svijeta. Suradnja obuhvaća upravljanje poslovanjem postojećih marina i marina u izgradnji tvrtki Meraas i Dubai Holding, uključujući poslovanje marina u naseljima Port de La Mer, Dubai Harbour te Jumeirah Beach Hotel.

Tri remontna brodogradilišta

D-Marin, koji inače upravlja s ukupno 11 marina u Turskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj (najpoznatije u Hrvatskoj su šibenska i zadarska) te tri vodeća remontna brodogradilišta u Španjolskoj i Francuskoj ovime, a nakon nedavnog preuzimanja poslovanja Portonovi Marinom u Crnoj Gori, potvrđuje svoju vodeću poziciju u konzaltingu i menadžmentu i izvan Europe.

Sporazum su potpisali Njegova Ekselencija Abdulla Al Habbai, predsjednik grupacije Meraas i predsjedavajući Dubai Holdinga, i Ferit F. Şahenk, predsjednik Uprave Doğuş grupe. Nakon potpisivanja sporazuma najavljeno je kako će D-Marin u Dubaiju otvoriti podružnicu tvrtke MB92, remontnog brodogradilišta (Marina Barcelona), koja će nuditi usluge vrhunskog održavanja, servisa i popravaka plovila. Usluge koje pruža MB92 trenutno su dostupne u Barceloni u Španjolskoj i u La Ciotatu u Francuskoj.

Izgradnja održivih marina

U sklopu spomenutog partnerstva, D-Marin će biti usredotočen na upravljanje marinama kroz pružanje usluga savjetovanja o tehničkim i projektantskim aspektima izgradnje održivih marina, ali i pružanje marketinške podrške te im na raspolaganje staviti značajno iskustvo i najbolje prakse svog višeg menadžerskog tima. Uspostava lokalne baze u Dubaiju osigurat će i besprijekornu integraciju s postojećim poslovanjem u jugoistočnoj Europi i Turskoj. Osim toga, cilj spomenutog partnerstva bit će i pružanje podrške svjetskoj jedriličarskoj zajednici te izrada kalendara s raznim regatama, jedriličarskim natjecanjima i drugim relevantnim događanjima na moru.

Podsjetimo, D-Marin je tvrtka koja posluje u sklopu Doğuş grupe, a osnovana je kako bi postavila nove standarde u poslovanju marina. Upravlja poslovanjem 11 jedinstvenih marina smještenih u Turskoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Jedan je od najvećih međunarodnih lanaca marina na istočnom Mediteranu, a promiče rekreativnu plovidbu te razvija održiva poslovanja koja potiču zapošljavanje lokalnog kadra i rast unutar ekonomije. Ukupni broj vezova iznosi 8.471.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime