Tvrtka čijim brodom je upravljao nestali kapetan Dino Miškić: Bankrotirao Bourbon Corporation

Podsjetimo, Šibenčanin Dino Miškić nestao je u pomorskoj nesreći u rujnu ove godine. Mikšić je bio kapetan na brodu Bourbon Rhode


Francuska tvrtka Bourbon Corporation je u kolovozu ušla u stečajni postupak. Ovih dana su je preuzele banke kreditori kojima je kompanija dugovala 1.4 milijarde eura i 300 milijuna eura duga u obveznicama, prenosi Le Figaro.


Inače, Bourbon Corporation je tvrtka koja je poznata po tome što je njihovim brodom upravljao šibenski kapetan Dino Miškić koji je doživio havariju. Mikšić još uvijek nije pronađen, piše Večernji.

Tvrtka zapošljava 8200 osoba od kojih 1392 radi u Francuskoj. Banke, dakle novi vlasnici Bourbona, će grupi odmah dati 30 milijuna eura kako bi mogli namiriti hitne troškove. Bourbon je mjesecima pregovarao o restrukturiranju bankarskog duga u koji je upao zbog velikog pada ulaganja svojih klijenata u posljednje 4 godine.

Podsjetimo, Šibenčanin Dino Miškić nestao je u pomorskoj nesreći u rujnu ove godine. Mikšić je bio kapetan na brodu Bourbon Rhode.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime