Turistički “boom” u Makarskoj: Prvi put preko milijun i pol noćenja u komercijalnom smještaju

U prvih devet mjeseci u Makarskoj je ostvareno 234.959 dolazaka što je za 13 posto više od prošle godine

Makarska je u turističkoj sezoni 2017. godine do konca rujna ostvarila 1.451.932 noćenja, što je povećanje od 12 posto u odnosu na 2016. godinu kada je do konca rujna bilo ostvareno 1.299.362 noćenja.


U prvih devet mjeseci u Makarskoj je ostvareno 234.959 dolazaka što je za 13 posto više nego u istom razdoblju 2016. godine kad je bilo ostvareno 207.494 dolazaka. Prosječno su gosti boravili u Makarskoj 6,2 dana. Makarska će ove godine prvi put premašiti preko milijun i pol noćenja u komercijalnom smještaju.

Upitali smo novu direktoricu TZ Makarska, Hloverku Novak Srzić, koja je tajna ovogodišnjeg rekorda.

– Privatni iznajmljivači su više ulagali u ponudu smještaja, poput bazena i slično, čime su podigli broj zvjezdica. I hoteli su dobro poslovali, ali struktura ponude privatnog smještaja se znatno podigla. – kaže Novak Srzić.

Ovaj listopad nam je poklonio dosta sunčanih dana. Jeste li primjetili da se sezona produžila?

– Apsolutno. Mi smo čak i produžili rad Turističke zajednice do 1. studenog. Zbija se vidjelo i to naočigled, da gostiju još ima. – kazala je direktorica TZ Makarska.


U Makarskoj je sutra dan grada, koji će i ove godine obilježiti bogatim kulturnim, sportskim i zabavnim programom uz nastup Marka Tolja i Big banda Makarska.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0