TUGA NA VISOKOJ U SPLITU: “Nebo je bogatije za jedno veliko srce i dušu od čovjeka”

Počivao u miru


Gradski kotar Visoka tuguje. Danas su na svojoj Facebook stranici napisali emotivnu i dirljivu poruku za svog preminulog prijatelja.


– Posljednje zbogom našem dragom prijatelju, branitelju i sugrađaninu Milenku Radiću ŠPIKI. TVOJA VISOKA. Ovim putem prenosimo dirljivi oproštaj njegovog sugrađanina, suborca i prijatelja Maria Tomasovića. Sinoć je nakon duge i teške bolesti preminuo hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid Milenko RadićŠpika.

Nakon rata, u kojem bijaše teško ranjen, Špika je nastavio svoj mirnodopski život, podižući i skrbeći o svojoj obitelji, skromno i tiho živeći, nikad ne ističući svoju žrtvu i doprinos za Domovinu.

Njegov vedar duh, uvijek nasmijano lice, njegovi brkovi kojima kao da je htio dodati ozbiljnost i zamaskirati svoje nježno i dobro srce, i sada, i još dugo će ispunjavati prostor u njegovu omiljenom kafiću i u nama, njegovim prijateljima budit će uspomene na čovjeka kojemu ništa nije bilo teško.

Špiku sam zadnji put vidio prije tri dana, došavši pred njegovu kuću na Visokoj oko nekog savjeta za vozilo. Naime, on je sve znao i s lakoćom sve rješavao. Bio je na nogama, kao uostalom sve ove godine teške bolesti. Nikad se nije žalio, jadikovao, nikad…

Možemo reći, na kraju, umro je na nogama iščekujući poziv bilo koga od nas, njegovih prijatelja, kako bi učinio bilo kakvu uslugu i izašao u susret.
Kao i taj put prije tri dana.Dragi Špika hvala ti na svemu. Nebo je bogatije za jedno veliko srce i dušu od Čovjeka.
Počivao u miru Božjem – piše na stranicama Gradskog kotara Visoka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
12
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
429
Grrr
21
Molim?
7

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime