Podijelite

U subotu 19. svibnja od 15 h održat će se treća po redu proljetnarekreativna biciklijada u organizaciji Turističke zajednice općine Dugopolje i Biciklističkog kluba Timun iz Splita. Rekreativna biciklijada, kao i prethodnih godina organizirane cestovne biciklističke utrke međunarodnog karaktera samo su dio priče razvoja cikloturizma u općini Dugopolje i Dalmatinskoj zagori općenito. Ove će se godine u Dugopolju na lokalitetima Kutska strana i Dračanica postaviti dva biciklistička odmorišta (jedno je već postavljeno na lokalitetu Plitača), a Općina Dugopolje će uz potporu Ministarstva turizma uvesti i sustav javnih električnih i klasičnih bicikala kojim će se podjednako moći koristiti lokalno stanovništvo kao i turisti kojih je iz godine u godinu sve više u Dalmatinskoj zagori.

Rekreativna biciklijada u duljini od oko 18 km vozit će se glavnim ulicama kroz naselje Dugopolje prema zapadnom dijelu općine odnosno naselju Koprivno. U Koprivnu je predviđena mala pauza za osvježenje, a biciklijada se preko gospodarske zone Podi zapad vraća u Dugopolje i nastavlja ulicom Domovinskog rata prema predjelu Kute. Povratak u Vatrogasni dom predviđen je oko 16.30 h.

Start i cilj biciklijade bit će kod Vatrogasnog doma u ulici Sv. Mihovila 35.

Prijave biciklista započinju od 14 h, a po završetku biciklijade za sve sudionike osiguran je prigodni domjenak.

TZ Dugopolje i BK Timun mole sve mještane Dugopolja i Koprivna za strpljenje i razumijevanje s obzirom da će ceste na ruti biciklijade biti zatvorene za promet za vrijeme održavanja biciklijade odnosno do prolaska svih biciklista kroz pojedinu etapu.

Podržite razvoj cikloturizma u Dalmatinskoj zagori i budite sudionikom treće dugopoljske proljetne biciklijade!Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime