Travanjski snijeg u Dalmaciji: Pogledajte mećavu na Dinari, snijeg na Mosoru, Zelovu, Biokovu

Još jedan hladni val donio je novi proljetni snijeg u planinama Dalmacije

Kako je i bilo najavljeno, posljednja 24 sata u Dalmaciji su mjestimice pale obilne oborine. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 12 sati najviše oborina palo je u Hrvacama, 50 litra po kvadratnom metru. Slijede Movaračica na Čiovu 48, Cista Velika 44, Muž 40, Drniš 35, Poljica – Marina i Kučiće iznad Omiša 34, Žrnovnica 33, Kostanje, Kaštel Gomilica, Solin – Ninčevići 32, Omiš 30 itd.


Iako je glavnina oborina iza nas, do kraja dana još ponegdje može pasti pokoja litra kiše, a onda slijedi razvedravanje i stabilan početak novog tjedna. Iako će sljedeća tri dana biti suha, jugo će zapuhati već sutra navečer, a prva sljedeća kiša očekuje nas u noći sa srijede na četvrtak.

Jugo je danas zamijenio sjeverozapadnjak pa su i temperature zraka znatno niže u odnosu na subotu. Primjerice, u Dalmatinskoj zagori danas su temperature zraka 10 do 11 stupnjeva niže nego u subotu sredinom dana, pa je upravo Zagora danas najhladniji dio Hrvatske! Trenutne temperature su tamo od 4 do 7°C, a uz obalu i na otocima od 9 do 12°C. Još hladnije je bilo noćas i rano jutros kada su u Zagori temperature pale na 1°C pa je snijeg zabijelio područja iznad 600 metara nadmorske visine, a susnježice je bilo i u najnižim predjelima.

Kako smo već javili, snijeg je zabijelio noćas sve planina i brda Dalmatinske zagore, ali i obalne planine Mosor i Biokovo. Na Biokovu se jutros temperatura spustila na -3°C. Kiša je prvo prešla u tuču, a potom u obilan snijeg. Najviše snijega noćas je palo na Dinari i na Kamešnici.

Spomenimo da je noćas snijeg kratkotrajno padao i nižim područjima Zagore, primjerice u Hrvacama. Na Dinari je palo više od 20 centimetara novog snijega, a u snježnu travanjsku idilu na planinarskom skloništu Puma na Dinari možete se uvjeriti u ovom videu:

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/meteodinara/videos/1642269572525657/” bottom=”30″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0