U ponedjeljak 21. siječnja 2019. godine u 10 sati na dežurni telefon dolazi dojava MUP Policijske postaje Knin o planinaru koji je krenuo od planinarskog doma na Brezovcu, Dinara prema Kninu. Policiju je nazvala supruga planinara da je davno krenuo, nema signala i najvjerojatnije zalutao.

Petorica spašavatelja Stanice Šibenik sa zimskom opremom, kreće prema planinarskom domu, a nakon nekog vremena kada se uspostavio mobilni signal planinar se javlja i informira da je skrenuo sa ceste i ide kroz šumu te ubrzo izlazi na cestu i dolazi do vozila spašavatelja. Time je ova akcija sretno završila s obzirom na vremenske uvjete na terenu, javlja HGSS Stanica Šibenik.

Isti dan, samo nekoliko sati nakon uspješne akcije, HGSS-ovcima dolazi poziv o nestaloj ženskoj starijoj osobi koja živi sama na području Plavnog za koju je u nedjelju primijećeno da nije u svom domu. S obzirom da se osoba nije pronašla u okolici svoga doma, zatražena je 21. siječnja pomoć Stanice Šibenik.

Na teren hitno izlaze spašavatelji Stanice Šibenik ispostave Knin te potraga traje do kasno u noć. Traženje otežavaju teški vremenski uvjeti, snježne padaline i mrak. Rano danas na teren izlazi 8 članova Stanice Šibenik s dva potražna psa i zajedno s policijom i mještanima pretražuju teren. Nešto prije podne, tijelo nestale pronađeno je 300-tinjak metara od kuće na zaraslom terenu u obližnjem potoku.

Djelatnici policije ostaju na terenu do dolaska mrtvozornika, a spašavatelji Stanice Šibenik vraćaju se u bazu.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime