Nogometaš Tonći Kukoč-Petraello danas slavi 30. rođendan. Povodom rođendana, objavio je poduži status na Facebooku.

Pročitajte njegovu objavu koju prenosimo u cijelosti.

“Danas mi je 30 godina.Hvala Bogu ziv sam i zdrav sam,kako ja,tako i moji najmiliji,tako da mogu reci da sam izuzetno sretan covjek.

U 30 godina napravio sam milion pizdarija,i da mogu vratiti vrijeme,ponovio bi sve,jer to je zivot.
Ponosan sam na dvije stvari u zivotu,sto sam ozenio Ženu svoga zivota i sto sam kupio Psa.

Otpisalo me od pocetka,u skoli se nisam druzio sa vrsnjacima,sve mi je bilo zabranjeno,ali kunem vam se,uzivao sam.Nekome je samoca kazna,meni je bila dar.
U skolu nikada nisam vjerovao,niti cu vjerovati,jer tamo te uce da ce zivot biti divan i krasan,kakva je to sam laz bila.

Odrastao sam na ulici i ulica me odgojila,tukao sam se,krao sam po ducanima,u srednjoj skoli me slalo na praksu u konzuma,pa bi mi sef rekao da moram paziti na momke iz Pomorske skole,jer on kradu,ja sam jedva cekao da dodu,pa bi krali zajedno,pojeo sam na stotine cokoladica dok me nije uhvatilo,pa izbacilo,pa me otac odveo u brodomerkura,tamo mozes jesti samo brokve,pa sam prestao krasti,izbacilo me iz srednje skole,bio sam mlad,svaki dan sam radio dispete,jednostavno sve sam to morao proci,mogao sam skrenuti na tisuce krivih puteva,ali nisam,i to je ono najbitnije,znao sam svoj put i sto zelim raditi u zivotu.

Nogomet me je spasio,svu svoju energiju stavio sam u njega.
Kada se rodis u Dalmaciji kao musko,tvoj san je igrati za Hajduk.
Ostvario sam ga,prva utakmica Barcelona(30 000)pa Stoke city(30 000)
Prvi gol protiv Zagreba,cili Split vice tvoje ime,sada se najezim.
Poslije tih utakmica,dosao je poziv da igram sa svoju drzavu,i tako je krenuo moj put,za sve sam se sam izborio,nitko mi nista u zivotu nije dao bez da to nisam zaradio svojim radom.

Sada kada gledam unatrag sve ovo,taj delikvent,taj gašo,koji je bio osuden na propast od svih drugih,da nikada nece biti nista od njega,
Ipak nije lose,i da se u ovome trenutku ostavim svega,ja sam pobjednik nad svima njima.

Porucujem svim mladima i otpisanima,da je u zivotu najvaznije biti dosljedan sebi i vjerovati u sebe,raditi i davati sve od sebe svakoga dana,na kraju sve ce biti isplaceno,jer ima Boga pa da je i zrno graska.

Sretan mi Rodjendan”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime