Utorak većem dijelu Dalmacije donosi tmurno kasnojesensko vrijeme. Djelomično se razvedrilo tek na krajnjem sjeveru Dalmacije, a drugdje je pretežno oblačno, povremeno uz kišu.

Temperature zraka u Dalmaciji u 13 sati (Pljusak.com)

Oborine su bile neravnomjerno raspoređene i do sredine dana bilo ih je uglavnom zapadnije od Makarske. Prema podacima mreže Pljusak.com, na području Starigrada Paklenice palo je 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, a slijede Murter s 19 litara, Drniš 16, Hrvace i Golubić 14, Vodice 13, Ražanac i Dinara – Velika Duvjakuša 12, Sinj 11, Marina – Poljica 10 itd.

Temperature zraka su velo neujednačene. Tako se u 13 sati na Visu i Palagruži mjeri čak 16 Celzijevih stupnjeva, dok je najhladnije na Dinari gdje je temperatura pala na 0 stupnjeva.

U višim predjelima Dinare kiša je prešla u snijeg, pa su se nakon nekoliko dana pauze zabijelili vrhovi Dinare i Kamešnice.

Večeras slijedi stabilizacija vremena. Prvo će zapuhati tramontana, a potom i bura koja će noćas imati olujne udare, podno Velebita i Biokova mogući su i orkanski udari.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime