Kažu psihijatri da je vrijeme izolacije izazvalo psihičke smetnje, a nama se čini da ne griješe. Mi koji najvećim dijelom živimo od turizma trebali bi čuvati i uređivati netaknutu prirodu koju nam je Bog dao, ali sve više smo skloni uništavati taj naš resurs i to baš poradi renoviranja apartmana. Možda bi trebali pitati psihijatre što je to u nama da smeće bacamo u prirodu, pita se Udruga Za Orebić.

“Dali s tim pokazujemo otpor na preveliku cijenu koju plaćamo KTD Bilanu za sakupljanje
smeća? Možda je to izraz otpora zbog saznanja da KTD Bilan ne želi pred sezonu vršiti odvoz velikog smeća? Ili smo možda mi nesavjesni prema sebi i svom okolišu?

Ako imamo otpor ili neshvaćanje prema komunalnom društvu kojeg plaćamo da održava čistoću možemo to izraziti ili se upustiti u rješavanje tih pitanja na civiliziran način, jer time što smo smeće bacili u prirodu njima nismo napravili štetu, nego samo sebi.
Smatrajmo se civilnim ljudskim bićima ako svoje smeće pravilno odvajamo, pravilno razvrstavamo i pravilno zbrinjavamo. Samo takav odnos prema našem otpadu može nam donijeti napredak sredine a samim time i napredak u privrednoj grani od koje živimo. Sve ispod tog može nas svrstati na liniju neciviliziranog, neprijatnog, neurednog, neprijateljskog, nezdravog naroda koji ne privlači već odbija svih.

Mi se zahvaljujemo našem čitatelju koji nam je poslao ove slike iz okoline Oskorušna i molimo sve koji vide da netko baca otpad u prirodu da reagiraju i spriječe ga ili da slikaju kako bi ga javno mogli prozvati. Pošto nemamo povjerenje u našeg komunalnog redara, a kako bi spriječili ovakve nemile prizore, molimo vas da budete odgovorni i reagirate na neodgovorne” – stoji u današnjoj objavi udruge iz Orebića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime