Iako se ovih dana čini da su svi izašli na ulice, rijetko ćete sresti 18-godišnjake. Naveliko se pripremaju za maturu ili završne ispite u strukovnim školama.

Upravo oni iz strukovnih zanimanja od sutra, zbog prakse, mogu i u školu. A i njihovi mentori.

– Sutra očekujemo veći broj ljudi jer će naše kolege dolaziti na konzultacije oko obrane završnih radova – rekla je Zdenka Ivančić iz Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu.

U nekim školama bez prakse je nemoguće završiti školovanje, javlja HTV.

– Mi smo strukovna škola, posaditi rajčicu i pokazati putem društvenih mreža je ogromna razlika – rekla je Željka Tolić iz Agronomske škole u Zagrebu.

U jednoj od najboljih strukovnih škola, onoj u Zadru, obranu završnog rada organizirat će kombinirano – dio na daljinu, dio u školi.

– Tako da će npr. soboslikari svoju obranu završnog rada raditi na praktičan način u školi, na pristojnoj udaljenosti, svatko sam – rekao je Tihomor Tomčić, ravnatelj Strukovne škole “Vice Vlatkovića” u Zadru.

U popularnoj koprivničkoj Obrtničkoj školi obrazuju učenike za čak 29 zanimanja.

– Škola će i dalje sutra ostati prazna, njih 159 mora izaći na završne ispite i obranu ćemo organizirati 6.6. – rekao je ravnatelj Obrtničke škole u Koprivnici Zlatko Martić.

I dok se učenici završnih razreda uz epidemiološke mjere vraćaju u škole, oni maleni i dalje većinom prate nastavu od kuće. Tako i učenici prvog razreda učiteljice Đurđe Trupinić koju su najprije gledali u Školi na trećem, a sada im predaje od kuće.

– S mojim učenicima je lijepo raditi i na daljinu i na blizinu, nije važno koji je medij – rekla je Trupinić.

Iako mnogi priželjkuju da se uskoro svi vrate u škole, od viših razreda osnovne škole do srednjoškolaca, to se, kako doznajemo, ipak neće dogoditi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime