Iz Splita nam danas stiže jedna lijepa priča koja dokazuje da još ima poštenih ljudi. Naime, jedan je Splićanin na Visokoj izgubio novčanik i još nekoliko osobnih stvari, a njegov sugrađanin je stvari pronašao, potrudio se doći do njegovih podataka, nazvao ga i sve mu uredno vratio.

Pronalazač je bio Zdravko Jeličić koji živi na Visokoj.

– Kćerka i ja smo šetali ulicom na Visokoj kada smo primijetili da je netko na automobilu ostavio takujin, mobitel, cigarete… Očito je netko pošao automobilom, a stvari su pale na pod pa ih je netko podigao da budu vidljive. Vidio sam da se u novčaniku nalaze dokumenti i novac. Sve sam odnio kući i prijavio policiji. Ipak, kako sam brzo shvatio tko je vlasnik nazvao sam ga i dogovorili smo se da on dođe do mene. Ispostavilo se da živimo blizu jedan drugome.

Bio je oduševljen i rekao mi je da smo ga “spasili”. Kazao je da mu je jako bitno da nije izgubio dokumente. Došao je do mene, nagradio me je i bio je jako sretan – kazao nam je pronalazač Zdravko Jeličić.

Komentar nam je dao i Ivan Miličić kojemu je Zdravko Jeličić pronašao novčanik.

– Novčanik sam izgubio oko 8 sati ujutro. Točno kada sam oko 10 sati bio pred vratima policijske postaje zazvonio mi je mobitel i to je bio g. Zdravko koji mi je rekao da mi je pronašao novčanik. Pošao sam do njega doma, vidio da mi je susjed. Moram kazati da je u novčaniku bila svaka kuna, on je zaista prava poštenjačina. Ništa nije tražio zauzvrat, ali sam inzistirao da ga nagradim.Puno sam mu zahvalan jer me je poštedio mukotrpne procedure vađenja novih osobnih dokumenata – kazao nam je sretni Splićanin.

Bravo za Zdravka!