Tko je HNS-ov trojac koji ulazi u Vladu?

Za spas Plenkovićeve Vlade HNS će dobiti mjesto potpredsjednika Vlade te ministarstva graditeljstva i pravosuđa, a moguće i obrazovanja

Nakon nevjerojatnih obrata u političkoj krizi nastaloj nakon raspada braka HDZ-a i Mosta, premijer Andrej Plenković Vladu će nastaviti voditi s HNS-om.


Za spas Plenkovićeve Vlade HNS će dobiti mjesto potpredsjednika Vlade te ministarstva graditeljstva i pravosuđa, a moguće i obrazovanja.

Predrag Štromar, mogući novi šef HNS-a čiji su delegati iz najbrojnije organizacije HNS-a u Varaždinskoj županiji na Središnjem odboru presudili u odluci da HNS ide u Vladu s HDZ-om, trebao bi biti novi potpredsjednik Vlade, možda ujedno i ministar graditeljstva.

Član je HNS-a od 1991., a u svojoj biografiji navodi kako je ga bivši predsjednik Stjepan Mesić odlikovao za ‘osobite zasluge u gospodarstvu za uspješno provođenje projekta izgradnje škola po modelu javno-privatnog partnerstva’. Štromarovi hobiji su vinogradarstvo i podrumarstvo.

Blaženka Divjak, profesorica na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike, mogla bi biti nova ministrica obrazovanja (što bi značilo da Pavo Barišić odlazi). Rođena je 1967. u Varaždinu, cijeli je život posvetila matematici, koju je i doktorirala 1998. Autorica je više 50 znanstvenih i 30 stručnih radova, izlagala je 50 konferencija, autorica je sedam knjiga, od čega su dvije sveučilišni udžbenici iz matematika. Koordinirala je i vodila 14 nacionalnih i međunarodnih znanstvenih i razvojnih projekata.

Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda, novi ministra pravosuđa iz kvote HNS-a.


On je rođen 1954. u Karlovcu. Pravo je diplomirao u Zagrebu 1978.,a sudac Vrhovnog suda je već 13 godina. Prije toga bio je sudac Županijskog i Općinskog suda u Zagrebu. Od 2000. do 2001. bio je zamjenik ministra pravosuđa Stjepana Ivaniševića na mandatu Vlade Ivice Račana.

Bio je i kandidat za predsjednika Vrhovnog suda 2005. godine, ali se u zadnji čas povukao jer u Saboru nije dobio konsenzus svih stranaka. Iako su se SDP i HDZ složili da prihvate prijedlog predsjednika Stjepana Mesića i imenuju ga na čelno mjesto Vrhovnog suda, tome su se usprotivili IDS, HSP te nezavisni zastupnici Ivo Banac i Ivo Lončar, piše tportal.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0