Mladi hrvatski atletičar Marko Čeko osvojio je prvo mjesto u skoku u dalj na 70. izdanju Hanžekovićevog memorijala s rezultatom 7.92 metara.

Aktualni hrvatski prvak na 100 i 200 m, te u skoku u dalj pobjednički skok je ostvario u trećoj seriji.

Drugi je bio naš Filip Pravdica sa 7.71, koliko je preskočio i trećeplasirani Srbin Lazar Anić.

– Sretan sam zbog pobjede, 7.92 m je dobar rezultat na Hanžeku. Atmosfera je bila odlična, premda stadion nije bio pun – rekao je za HTV 20-godišnji član kninskog kluba Sveti Ante.

Čeko je na nedavnom prvenstvu Hrvatske postao prvak na 100 i 200 metara te u skoku u dalj. Pritom s vrlo zapaženim rezultatima, pogotovo u dalju gdje je slavio s 8.04 metara što je njegov osobni rekord.

 

View this post on Instagram

 

✌️💪🇭🇷

A post shared by Marko Čeko (@cekinho3616) on

Time je postao tek četvrti Hrvat kojemu je uspjelo preskočiti tu čarobnu granicu, a njegov je rezultat treći najuspješniji.

Hrvatski rekord drži Siniša Ergotić s 8.23 iz 2002., a dalje od Čeke skočio je još jedino Luka Aračić, 8.12 m 2001. Dužinu od 8 metara dohvatio je i Marko Prugovečki skočivši točno 8 metara prije osam godina.

– Mnogo toga se promijenilo nakon tog prvenstva. Novinari su me počeli zvati svaki dan. Bila je to za mene velika promjena, no polako se navikavam – kazao je sa smiješkom.

Otkrio je kako ne razmišlja previše o hrvatskom rekordu koji iznosi 8.23 metara.

– Idem polako, iz natjecanja u natjecanje. Možda rekord oborim na idućem natjecanju, možda za dvije godine, a možda nikada – poručio je.

20-godišnji Čeko je iz Knina, a prije mjesec dana je na Prvenstvu Hrvatske skočio preko osam metara dvaput zaredom.

Radi se o vrlo svestranom sportašu. Tako sudjeluje na utrkama na 100 i 200 metara i na 100 metara je istrčao osobni rekord od 10,46 i osvojio drugo zlato. To je bio i šesti rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

 

View this post on Instagram

 

Prvak Hrvatske na 200m sa 21,18s Sjajan vikend iza mene sa 3 seniorska naslova!

A post shared by Marko Čeko (@cekinho3616) onKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime