Novi tjedan počeo je stabilnim ljetnim vremenom. Jutro je bilo ugodno pa su minimalne temperature zraka bile od 13 stupnjeva ponegdje u Zagori do 23°C ponegdje uz obalu i na otocima.

Novi tjedan ne donosi promjenu vremena, uglavnom će biti sunčano i vruće. Malo nestabilnije moglo bi biti tek krajem tjedna. U aktualnom tjednu ulazimo u posljednju dekadu klimatološkog ljeta.

Danas će biti vedro. Danju će puhati slab maestral. Najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 29 do 33°C.

Utorak i srijeda donose nastavak stabilnog ljetnog vremena. Uz obilje sunca, puhat će slab dnevni vjetar; noću burin, a danju maestral. Jutro će biti malo toplije, a najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 30 do 35°C.

Sunčano će biti i u četvrtak, ali je uz granicu s BiH i tek ponegdje u Zagori moguć slab popodnevni pljusak s grmljavinom. Ujutro i navečer puhat će slaba bura, danju slab vjetar s mora. Podno Velebita zapuhat će bura. Bit će vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.

Petak će biti djelomično sunčan, ali su osobito u drugom dijelu dana lokalno moguće slabe grmljavinske nestabilnosti. Danju slab vjetar, navečer umjerena bura koja će podno Velebita biti jaka. Vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 30 do 35°C.



Subota će biti djelomično sunčana, ali će uz prolaznu povećanu naoblaku i dalje postojati mogućnost slabog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab, najviše dnevne temperature od 29 do 34°C.

U nedjelju sunčano i vruće sa slabim vjetrom.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime