Paljenjem svjećica na velikom božićnom boru i humanitarnim sajmom na tišnjanskom Trgu dr. Šime Vlašića započeo je program ovogodišnjeg Adventa u Općini Tisno.

Početak ovogodišnjeg više nego bogatog programa Adventa obilježio je nastup Pjevačkog zbora Osnovne škole Vjekoslava Kaleba i Puhačkog orkestra KUD Hartić, te humanitarni adventski sajam. Na desetak štandova nudili su se kuhano vino, čaj, kolači, rukotvorine, ukrasi… čija cijena nije bila istaknuta, već su ljudi ubacivali dobrovoljne priloge za pomoć štićenicima Doma za nezbrinutu djecu Maestral u Splitu.

U akciju su se uključile sve lokalne institucije, uključujući Dječji vrtić Spužvica, Osnovnu školu Vjekoslava Kaleba Tisno, Narodnu knjižnicu i čitaonicu, DVD Tisno, KUD Hartić i Turističku zajednicu. U suradnji s ovdašnjom knjižnicom, Muzejom betinske drvene brodogradnje, tri turističke zajednice, župnim uredima i kulturno-umjetničkim društvima te udrugama s područja kulture i sporta pripremljen je Advent u Općini Tisno koji sadrži više od 50 zanimljivih događaja. Sličan humanitarni sajam za djecu iz Maestrala bit će 16. prosinca upriličen i u Jezerima te 16. i 17. prosinca u Betini.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0