TRAGEDIJA NA RABU Ratni veteran se raznio bombom nakon ubojstva psihijatra

Supruga žrtve ja sigurno napustila mjesto događaja

19:50 – Opsadno stanje je završilo tragično. Policija je bacila suzavac u kuću, a umirovljeni ratni veteran, koji je ubio psihijatra, raznio se bombom u kući. Nitko od specijalaca nije ozlijeđen. Nakon što je odjeknula eksplozija, specijalci su ušli u stan i zatekli mrtvo tijelo ubojice. Iako su ga policijski pregovarači pokušavali nagovoriti da odloži oružje i mirno se preda, on je to odbijao napraviti. Na kraju je aktivirao bombu i raznio se.


Supruga ubijenog liječnika, koja se od pomahnitalog napadača spasila skokom s prozora, teško je ozlijeđena pri padu na tlo, te je zbog teških ozljeda prevezena u riječku bolnicu. Izvan je životne opasnosti.

 

14:59 – PU primorsko – goranska je objavila detalje o zločinu na otoku Rabu:

– Danas oko 9,35 sati policija je zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su NN počinitelja u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala NN muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj (1969.) je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije iz Rijeke. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt. Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom.


Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolažemo sam. Pregovaranje je u tijeku – javljaju iz policije.

RANIJE OBJAVLJENONa društvenim  mrežama javljaju kako je Barbatu na Rabu trenutno talačka kriza, zbog koje susjedi obližnjih kuća ne smiju van na ulicu.

Ubijen je psihijatar, dok mu žena polomljena leži ispred kuće jer je skočila kroz prozor dok je pokušavala pobjeći. Hitna navodno ne može do nje jer “napadač puca po svima”.

Policija je potvrdila da je došlo do ubojstva, ali za sada ne izlaze s više informacija.

Prema neslužbenim informacijama napadač je navodno bivši branitelj koji je upucao i ubio muškarca, a ozlijedio njegovu suprugu zbog sukoba oko zemljišta. Zabarikadirao se u kuću i ne izlazi. Policija je opkolila kuću, piše Index.

Dođem na Rab na jedan dan. Na trajektu sretnemo 2 kombija specijalne policije. Uglavnom sad sam zatvorena u kuci jer je dvije kuce dalje od mene talačka kriza. Ubijen je čovjek, a naoružani ubojica se ne predaje. Dobili smo naređenje da se zatvorimo u kucu i zatvorimo prozore.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ivana.mandic.33/posts/10213555939629682″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0