Taksisti s nenajavljenog skupa: Ovo nije prosvjed, nego okupljanje

Traže zabranu poslovanja Ubera u Hrvatskoj

Iz zagrebačke su policije u srijedu ujutro upozorili na moguće gužve, kao i zastoj prometa zbog prosvjeda taksista, prenosi N1.


Naime, taksisti iz cijele Hrvatske parkirani su u Vukovarskoj ulici u oba smjera, od Savske ulice do ulice Hrvatske Bratske Zajednice, pa se tim dijelom grada prometuje otežano, zbog gužve koju su učinila parkirana vozila taksija.

Hoće li taksisti dobiti kazne zbog prosvjeda i izazivanja prometne gužve, nije poznato. Kako doznaje tportal, ovaj prosvjed i ovakva blokada prometa nisu najavljeni zagrebačkoj policiji.

Taksisti su u Vukovarskoj od ranoga jutra, a ostaju do daljnjeg, najavili su. Traže zabranu poslovanja Ubera u Hrvatskoj.

Neslužbeno se doznaje da su u Ministarstvu gospodarstva očekivali da će taksisti tražiti sastanak nakon prosvjeda, ali zahtjev još nije stigao.

Obrazlažući svoj prosvjed, taksisti su isticali kako je poslovanje Ubera nelegalno. “Ne može svaka nezaposlena osoba postati taksist! Mi moramo od nečega živjeti, plaćati svoje obaveze, a Uber treba zabraniti”, kažu taksisti.


Iz Ubera komentirali prosvjed taksista: Opasan je za građane

Iz Ubera su se priopćenjem oglasili vezano uz prosvjed taksista u Zagrebu, prenosi N1.

“Smatramo da blokiranje grada predstavlja opasnost za građane i infrastrukturu grada. Blokiranjem grada najviše trpe građani, ali se takvim nepromišljenim odlukama šteti i poslovanju grada, gospodarstvu te se ograničava pristup javnim servisima.U tijeku je turistička sezona diljem Hrvatske, a blokada gradova ne prikazuje sliku Hrvatske kakvu želimo da strani gosti zapamte. Ovakav pritisak je u današnje vrijeme neprihvatljiv i predstavlja relikt nekih prošlih vremena, te nije primjer moderne europske države. Smatramo da se problemi mogu rješavati na drugačiji način.

Uber potiče kretanje u gradovima, a u Hrvatskoj ga koristi više od 100.000 ljudi zato što je pouzdan, siguran i lako dostupan. Turisti iz čak 118 zemalja su koristili Uber tijekom ove godine. U konstruktivnom smo dijalogu s predstavnicima vlasti te podupiremo donošenje nove regulative koja štiti pravo potrošača na izbor i promiče tržišno natjecanje”, kazali su iz Ubera.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0