TA DIVNA SPLITSKA NOĆ – U splitskom HNK održan veličanstveni humanitarni koncert “Najljepše hrvatske operne arije i zborovi”

Koncert je održan povodom 25. obljetnice osnutka Splitsko-dalmatinske županije, a sav prihod je namijenjen splitskom Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj

  


Najljepše hrvatske operne arije i zborovi naziv je humanitarnog koncerta koji se, povodom 25. obljetnice Splitsko-dalmatinske županije, održao u splitskom HNK. Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split nastupili su orkestar, zbor i solisti splitskog HNK pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Prihod koncerta je namijenjen splitskom Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj.

Ustanova socijalne skrbi Centar Slava Raškaj bavi se odgojem, obrazovanjem i rehabilitacijom djece i mladeži s oštećenjem sluha i govora, te djece i mladeži s cerebralnom paralizom, a cjelokupan prihod održanog koncerta namijenjen je edukaciji djelatnika Centra.

Kao solisti nastupili su sopranistica Antonija Teskera, mezzosopranistica Terezija Kusanović, tenor Bože Jurić Pešić, bariton Ljubomir Puškarić te bas Božo Župić.

Na programu su bili biseri hrvatske operne literature, arije i zborovi iz opera Adel i Mara Josipa Hatzea, Ero s onoga svijeta i Mila Gojsalića Jakova Gotovca, Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca, Porin Vatroslava Lisinskog, te iz opereta Mala Floramye i Spli’ski akvarel Ive Tijardovića.

Poslušajte djelić čarobne atmosfere…Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime