SVIBANJSKO IZNENAĐENJE! U višim dijelovima Dalmacije pao snijeg

Nestabilno i malo hladnije od prosjeka zadržat će se sve do kraja tjedna

Nestabilne vremenske prilike nastavile su se u Dalmaciji tijekom četvrtka. Dok je na sjeveru Dalmacije bilo suho i sunčano, drugdje je bilo mjestimične kiše. Lokalno su pale i veće količine oborina.


Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 10 sati najviše kiše je palo u Živogošću, čak 40 litara kiše po kvadratnom metru. Slijede Korčula 30, Humac na Hvaru 25, Zaostrog 19, Makarska, Vrgorac i Zadvarje 18, Biokovo i Selca 17, Bol 14 itd.

Oko 10:45 dio trogirskog područja, uključujući Čiovo, zahvatio je jak pljusak, mjestimice s tučom.

Temperature zraka osjetno su niže u odnosu na prethodne dane, osobito u područjima s oborinama. Primjerice, sredinom prijepodneva u dijelu Zagore temperature su oko 10 stupnjeva, a na makarskom području, dijelovima Hvara i Brača je oko 15 stupnjeva. Najtoplije je na zadarskom području gdje su temperature u 10 sati dosegnule 18 stupnjeva.


Meteorološka vijest jutra je snijeg koji pada u višim planinama. Kako doznajemo od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Svetom Juri na Biokovu, temperatura zraka na najvišem biokovskom vrhu pala je na 0°C, a jutros su pala 2 centimetra snijega. Snijeg je padao na nadmorskoj visini iznad 1500 metara.Snijeg na ovim visinama u ovom dijelu godine nije rijedak meteorološki događaj.

Jutrošnji snijeg na Biokovu snimljen iz Zadvarja (Foto: Ante Šodan)

Nestabilno i malo hladnije od prosjeka zadržat će se sve do kraja tjedna.

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime