Svećenik poručio: “Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu, sad ćemo sve prakticirati još i više!”

"Volim umrijeti u najstrasnijim mukama za oltarom podižući Živoga Boga ili klečeći ispred oltara pred Živim Bogom, nego živjeti tisućama godina skrivajući se od nevidljivog virusa"

Pravu buru reakcija izazvao je svećenik i nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine u dizanju utega, don Anto Ledić.


Svećenik u Novom Travniku istaknuo je da u njegovoj župi neće biti odustajanja od misa niti bilo čega drugog zbog mjera oko koronavirusa. “Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!” – poručio je don Ledić.

“Zovu me jučer i evo jutros župljani i otkazuju djecu za vjeronauk, za susret mladih itd i naravno pitaju hoće li biti misa!!! U našoj župi ništa se neće promijeniti! Mise će biti, klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu, Put kriza, ispovijedi, susreti, razgovori, molitve, blagoslovi…ma sve sto smo prakticirali sad ćemo još vise!

Ne bojte se ničega ako vjerujete Onome koji je gospodar života i smrti! Pa i umrijeti nam je jednoga dana. Volim umrijeti u najstrasnijim mukama za oltarom podižući Živoga Boga ili klečeći ispred oltara pred Živim Bogom, nego živjeti tisućama godina skrivajući se od nevidljivog virusa. Nisam se skrivao 1992., niti 2002., pa neću niti sada! Nema te zemaljske vlasti koja će mi zatvoriti crkvu!” – napisa je svećenik u svom statusu te izazvao brojne reakcije.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/donanto.ledic/posts/2614786978633723″ bottom=”30″]

“Meni je bila dilema ići u crkvu ali vi ste me ohrabrili hvala vam za to jer kad je Bog sa mnom ništa mi se ne može dogoditi što on ne želi” – jedan je od brojnih komentara koji podržavaju ovakvu odluku i stav svećenika.


Ima i onih koji su ga žestoko kritizirali:

Pošovani, traže hitno volontere u Milanskoj bolnici, slobodno se odazovite kad se već ne bojite i ne skrivate pred ničim”,“Znači, ne vjeruješ u nevidljivi virus, a vjeruješ u nevodljivog “boga”? **bo me pas, prirodna selekcija na djelu” – neki su od komentara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

9 KOMENTARI

    • IVE, motika je za tebe i takove tupane, a “popa” ostavi na miru! Budaletino, ne znaš o kome se radi, dovoljno je tebi tupanu reći kako se radi o doktoru znanosti i bivšem europskom prvaku! A ti, konjino, tko si? NULA!

  1. Naj bolje je kad svatko radi svoj posao,nemate pravo kritizirati svećenika on svoj posao uredno obavlja i neka nastavi dalje,a vi jugosi što laprdate nesto bez veze to vam neće pomoći ,svećenik je u pravu.

  2. nema pravo i mogao bi i trebao odgovarati za to.Nije u pitanju njegova nazovimo to,hrabrost nego da se virus ne širi ako i jedan vjernik ima simptone koronavirusa zaraziće stotine.Zato pope ako već nemaš pameti budi barem malo obazriv prema svojim vjernicima i umjesto da im kaže da ne dolaze dok ovo ne prođe ,on radi suprotno.Nikakv bog ga neće spasiti jer da je bog
    htio ne bi virusa ni bilo.

    • Jesi li ti iz onog čuvenog tandema Mirko i Slavko? U svakom slučaju, tup si k’o ćuskija, a takove idiote ovaj svećenik i ne zove u Crkvu na svetu misu! Dakle, ti si zaštićena vrsta!

    • “Georgije” ne bojim se za tebe i tvoje “dete”; nitko od vas ne ide u Crkvu, pa ne trebaš biti uznemiren! “Pop”nije katolički svećenik, stoga, tvoj glupi komentar govori o tebi i tvojoj razini,koja je vrlo niska, nula!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime