Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeće za preminulo medicinsko osoblje kod Spomen ploče na zidu prve šibenske bolnice u Zadarskoj ulici započeo je program obilježavanja  210. obljetnice osnutka šibenske bolnice.

Zajednički vijenac položili su: dr. Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibensko-kninske županije; župan, Goran Pauk; gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić i šibenski biskup, monsinjor Tomislav Rogić. Program obilježavanja nastavio se Svečanom akademijom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Svečanost su svojim nastupima uveličali šibenski Gradski komorni orkestar i  Klapa Sebenico.

Kratki presjek povijesti šibenske bolnice napravila je ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije, dr. Sanja Jakelić, a prigodnim pozdravnim govorima prepuno kazalište pozdravili su i gradonačelnik Grada Šibenika, dr. Željko Burić i pomoćnik ministra zdravstva, dr. Denis Kovačić.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i šibensko-kninski župan Goran Pauk naglasio je kako Županija kao osnivač ove ustanove o njoj vodi posebnu brigu. „Konstantno ulažemo puno energije i velika financijska sredstva kako bi građani naše županije dobili što kvalitetniju bolničku zdravstvenu skrb. Posljednjih godina napravljeni su veliki iskoraci u edukaciji osoblja, nabavi suvremene opreme i obnovi prostora. Ipak, odavno smo spoznali problematiku prostornih i tehničkih rješenja paviljonskog tipa na aktualnoj lokaciji u središtu grada zbog čega Šibensko-kninska županija ne odustaje od gradnje nove bolnice kakva će nam trebati u budućnosti.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio svim djelatnicima bolnice, liječnicima i medicinskom osoblju na njihovom predanom radu, naglasivši kako su upravo oni najvrjednije što bolnica ima.

Šibenski biskup monsinjor Tomislav Rogić čestitao je svim djelatnicima bolnice ovu veliku obljetnicu i zahvalio im na svemu što čine za dobrobit zajednice, zazvavši na njihov rad Božji blagoslov.

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0