U povodu 68. rođendana Torcide i 100. godina rođenja legendarnog nogometaša Hajduka, Frane Matošića, javnosti je danas u Ulici bana Josipa Jelačića u Splitu predstavljen oslikani mural igračke veličine Bijelih. Inicijatori izrade murala su Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošića i Boris Vrdoljak Mandeta, autor knjige o legendarnom kapetanu.

– Hajduk uvijek mora uvijek cijeniti svoju tradiciju i povijest te učiti iz nje. Htio bih da se svi dječaci iz ovog grada ugledaju na Franu i na ostale hajukovce – istaknuo je u svom obraćanju predsjednik Uprave Hajduka, Jasmin Huljaj koji je zahvalio Torcidi na izradi murala i čestitao 68. rođendan.

– Ove godine slavimo 100. godina od rođenja Frane Matošića i 68. rođendan Torcide, povodom toga smo odlučili napraviti mural Frani Matošiću, to je najmanje što smo mogli učiniti za njega. – poručio je predsjednik Torcide Željko Mamić.

– Frane Matošić je bio pravi kapetan, lider, borac na terenu i izvan njega. Već dugo vremana Hajduk nema takvu igračku i ljudsku veličinu, stoga se nadamo da će današnji mural, mnoge kronike o Frani Matošiću i nadolazeća monografija biti poticaj svim budućim genercijama. – rekao je Ante Krnić, predstavnik Udruge Naš Hajduk.

Potom su ispred murala svijeće zapalili predsjednik Uprave Huljaj, čelni čovjek Torcide Mamić, predstavnik Našeg Hajduka Krnić, predstavnik veterana Hajduka Bogdan Kragić, i gospođa Katja Spain, kćerka pokojnog Matošića.

Treba reći da je ovaj skup privukao veliki interes javnosti, tako da su mu pored brojnih navijača, nazočili i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, a Klub su osim predsjednika Huljaja predstavljali i predsjednik Skupštine Vinko Radovani te članovi Nadzornog odbora, Denis Kosor, Marko Erceg i Antonio Kuzmanić.

Ovom svečanom činu prisustvovao je i veliki broj veterana Kluba.

Od obitelji Matošić, prisutna je bila kćerka Katja, unuci Frane i Ksenija, praunuci, prijatelji itd., kao i brojni drugi, objavio je klub na svojim službenim stranicama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime