Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza odlučila je financijski kazniti nogometnog suca Martina Pauka zbog, kako su naveli, neprimjerenih riječi u objavi na društvenim mrežama.

Pauk je početkom siječnja na svojem Facebook profilu objavio tekst neprimjerenog sadržaja na račun navijačke skupine Armada, čime je prekršio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i članak 84. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla novčanu kaznu u visini od 15.000 kuna, piše u priopćenju HNS-a.

– Disciplinska komisija uzela je u obzir činjenicu da je prekršaj napravljen s namjerom, da okrivljeni nije priznao počinjenje istog te se nije pokajao, kao i da je ranije kažnjavan za nepoštivanje Kodeksa. Osim toga, Komisija je uzela u obzir da je ponašanje okrivljenog bilo popraćeno u većini relevantnih medija što je uzrokovalo negativnu percepciju u javnosti HNS-a i nogometa uopće.

Također, Pauku je određena suspenzija zbog neplaćanja prethodne disciplinske kazne – stoji u priopćenju.

Podsjetimo, splitski gradski vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku, statusom se početkom siječnja obratio Riječanima i pripadnicima navijačke skupine Armada, uključivši se tako u navijački rat Armade i Torcide.

Sve je počelo na pravoslavni Badnjak, kada je Armadi u Rijeci Torcida transparentom čestitala pravoslavni Božić i poslala poruku da su četnici. Armada je odgovorila dolaskom u Split i fotografiranjem ispred sjedišta Torcide.

To je naljutilo vijećnika Pauka koji je transparent Armade “Herojske akcije pod okriljem noći, ovako svatko može doći!”, prepravio u “Delije rečke pokazale ‘moć’, došli u Split na božićnu noć“. Uz to je slovo “u” napisao u obliku ustaškog simbola.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime