Podjelite

Sutkinja splitskog Općinskog suda proglašena je krivom za izazivanje požara u sudnici, ali je oslobođena novčane kazne jer je sve priznala i pristala nadoknaditi štetu od 63 tisuće kuna, potvrđeno je Indexu na splitskom Prekršajnom sudu.

Požar je izazvao opušak u košu. Sutkinja inače ne puši, ali je taj dan zapalila cigaretu jer je bila pod stresom.

Tužilaštvo traži da sutkinja plati barem minimalnu kaznu od dvije tisuće kuna

Priči ovdje nije kraj jer se Državno odvjetništvo žalilo na ovakvu odluku suca Velimira Kovačevića. Državno odvjetništvo smatra da bi okrivljena trebala platiti troškove vještačenja te su zatražili da se osudi na minimalnu kaznu, a to je dvije tisuće kuna.

Sudac Kovačević kazao nam je da Zakon o zaštiti od požara ostavlja mogućnost da se okrivljenik proglasi krivim, ali da se oslobodi plaćanja novčane kazne. U postupku je utvrđeno da je sutkinja požar izazvala iz nehaja, javlja Index.

Predsjednik suda ne zna da se protiv sutkinje vodi postupak

S obzirom na to da je sutkinja osuđena, doduše nepravomoćno, kontaktiran je predsjednik Općinskog suda u Splitu Goran Čolak. Službeno, on nema nikakvu informaciju da se protiv njegove sutkinje vodi ikakav postupak.

Kaže kako će informaciju o tome dobiti kada se postupak pravomoćno okonča. Do tada, kazao je, nitko nije obavezan da ga izvijesti o postupku koji se vodi protiv sutkinje koja je inače zaposlena na Građanskom odjelu Općinskog suda u Splitu, piše Index.

Predsjednik suda može pokrenuti stegovni postupak protiv suca ako ocijeni da su se za takvo što stekli uvjeti. Čolak je kazao i kako nema nikakvih informacija o tome da je utvrđeno da je opušak koji je odbacila sutkinja uzrok požara.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite