SUSRET S RIJETKOM I PREKRASNOM ZVIJERI Mosoraši u planini snimili – euroazijskog risa

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u kojima obitavaju tri velike zvijeri Europe: sivi vuk (Canis lupus), euroazijski ris (Lynx lynx) i smeđi medvjed (Ursus arctos)

Populacija risa (Lynx lynx) u Republici Hrvatskoj je iznimno mala, jedna je od najugroženijih vrsta pa je svaka jedinka izuzetno važna. Prema stručnim procjenama, danas u Hrvatskoj živi od 40 do 60 jedinki risa, zato je svaki susret s ovom impozantnom mačkom u njenom prirodnom okruženju nešto zaista posebno.


Članovi Hrvatskog planinarskog društva Mosor snimili su ovu veliku zvijer na jednoj od dalmatinskih planina tijekom nedjelje.

“Posebna je čast u planini sresti ovu prekrasnu zvijer. Fotografiju je ove nedjelje snimio naš Žare, a lokaciju nećemo objavljivati, jer se nikad ne zna tko nas sve prati. Odgovorni o brizi za risove u Hrvatskoj su informirani o susretu čovjeka s risom.

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u kojima obitavaju tri velike zvijeri Europe: sivi vuk (Canis lupus), euroazijski ris (Lynx lynx) i smeđi medvjed (Ursus arctos)”, napisali su mosoraši.

PRIZOR KOJI ODUZIMA DAH Planinar na obroncima Dinare susreo zaštićenu i rijetku životinjuMoja reakcija na članak je...
Vau
95
Haha
1
Hagić
11
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
2
Molim?
5Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime