S obzirom na epidemiju COVID-19 i još uvijek upitnu turističku sezonu 2020.g., u petak sam uputila dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Agenciji za obalni linijski pomorski promet da odgodi donošenje sezonskog cjenika u obalnom linijskom pomorskom prometu te da se tijekom cijele poslovne 2020.g. zadrže zimske tarife trajektnih karata, a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg okvira za dolazak turista na hrvatske otoke nakon eventualnog prestanka virusa – poručila je jutros supetarska gradonačelnica Ivana Marković.

Turizam je uz poljoprivredu, ribarstvo i obrtništvo, najvažnija gospodarska grana na hrvatskim otocima te nam je svaki doprinos u olakšavanju dolaska turista na otok u ovom trenutku od presudne važnosti, napominje.

– Smatram kako su upravo otoci, kao prekrasne i geografski izolirane cjeline, oduvijek bili važan adut hrvatskog turizma te kako će to biti još više ove godine ukoliko se epidemiološka situacija uskoro popravi.

Molimo nadležno Ministarstvo i Agenciju da ozbiljno razmisle o traženim te da poduzmu sve potrebne radnje kojima bi se ovakav naš prijedlog mogao provesti u djelo do 29. svibnja 2020.g.do kada vrijede zimske tarife cijena trajektnih karata.

Dolazak jedne osobe na Brač sa vozilom sada košta 28,00 kn plus vozilo 124,00 kn (152,00 kn za jedan smjer), a nakon 29. svibnja bi trebala početi ljetna tarifa. To bi značilo da za jednu osobu i vozilo treba odvojiti 33,00 kn plus za osobno vozilo 154,00 kn, tj. 187,00 kn za jedan smjer  – kaže Marković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime