Supetar: Kako je projekt „Odvajanje otpada je lako!“ dobio svoj vizualni identitet

Vizuali kampanje zasnivaju se na usporedbi pravilnog razvrstavanja otpada s dječjom igrom spajanja točkicama te pronalaženja pravog oblika.

Očuvanje životne sredine i podizanje kvalitete usluge ciljevi su koje je Komunalno društvo GRAD iz Supetra implementiralo u projekt „Odvajanje otpada je lako!“. Nabavkom potrebnih spremnika za papir i plastiku te njihovom podjelom kroz naredni period, građani će moći pravilno razvrstavati otpad već na kućnome pragu. U skladu s time, osmišljen je vizualni identitet čitavog projekta koji prikazuje jednostavnost procesa odvajanja, a kojim se omogućuje recikliranje, odnosno ponovna uporaba sirovina u kućanstvima.


Vizuali kampanje zasnivaju se na usporedbi pravilnog razvrstavanja otpada s dječjom igrom spajanja točkicama te pronalaženja pravog oblika. Krovni vizuali napravljeni su tako da proces odlaganja u odgovarajuće spremnike sve generacije prepoznaju kao jednostavne zadatke, a kojim će čak i najmlađi u društvu upamtiti koji predmeti pripadaju kojem spremniku. Upravo takvim zabavnim i edukativnim dizajnom dolazi se do glavne poruke čitavog projekta, a koja glasi: „Odvajanje otpada je lako!“.

Analogija dječje igre i jednostavnih prikaza korištenja spremnika i zelenih otoka bili su temelj i za ostala grafička rješenja. Temeljnu ulogu, u ovome su slučaju, imale boje spremnika koje se povezuju s odgovarajućim materijalima, uz jednostavne opise.

Uz spremnike za miješani otpad koji su podijeljeni ranije, vlasnicima kuća dodijelit će se i spremnici od 120 litara za odvajanje papira i plastike, a u zgradama će biti zajednički spremnici za iste materijale. Unutar njih za svaki je stan predviđeno 60 litara, a dinamika podjele dosad pristiglih spremnika po kućanstvima odredit će se u narednom periodu.

Projekt se provodi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Očekuje se da će se na ovaj način smanjiti količina otpada koja se trenutno zbrinjava na deponiju Kupinovica, a što je u skladu sa zelenim politikama Europske unije.


Sve detalje o projektu pročitajte na službenoj web i Facebook stranici Komunalnog društva GRAD.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime