Supertajfun Mangkhut oduzima živote: Vjetar baca ljude po ulicama Hong Konga, na Filipinima preko 100 mrtvih?

[VIDEO] Nevjerojatni prizori dolaze iz Hong Konga. Vjetar ljude nosi po ulici, svima je preporučeno da ne izlaze iz kuća

Supertajfun Mangkhut ojačao je i stigao do Hong Konga te se približava kineskoj obali nakon što je poharao Filipine.


U Hong Kongu, gdje živi 7,3 milijuna ljudi, stanovnici su se sklonili u svoje domove, na snazi je upozorenje najvišeg stupnja, a gotovo cijeli grad je zatvoren, javlja CNN.

Prema podacima Opservatorija u Hong Kongu, vjetar puše jačinom od 173 kilometra na sat, a kako oluja kreće prema južnim dijelovima teritorija, doseže i nalete od 223 kilometra na sat.

Predviđa se da će ovo biti jedan od najjačih tajfuna u povijesti Hong Konga. Ovo je tek 15. put u posljednjih 60 godina da je proglašena najviša razina opasnosti T1, posljednja je bila tijekom supertajfuna Hato prošle godine.

Pretpostavlja se da će Mangkhut, koji kineski mediji nazivaju “Kraljem oluje”, predvečer doći na područje između tamošnjih gradova Taishan i Yangjiang, piše Index.hr.Aerodrom u gradu Shenzhen je zatvoren, a otkazani su letovi i u Guangzhou te susjednoj pokrajini Hainan.Mangkhut je jučer poharao Filipine poplavljujući domove u malim gradovima i selima na sjeveru otoka Luzan.

Prema posljednjim podacima koje je objavila agencija AFP pozivajući se na policijske izvore, na Filipinima je poginulo 49 osoba, a Reuters javlja kako ih je 13 nestalo.

Među žrtvama su ljudi u rudarskim barakama koji su “nestali” za vrijeme odrona tla u Itogonu, oko 200 kilometara sjeverno od Manile, rekao je Palangdan u radijskom intervjuu u Manili.

Pretpostavlja se da je u barakama bilo između 40 i 50 osoba kad je došlo do odrona, a u Itogonu su poginule 32 osobe, dodao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime