Derbi 3. kola prve HKL nije donio nikakvu neizvjesnost. Bila je to “jednosmjerna ulica”. Mertojak se odmah od početka nametnuo svojom kvalitetom te ostvario značajnu i visoku pobjedu nad prošlogodišnjim prvakom Zaprešićem, rezultatom 6:2 (3710:3495) sa čak 215 više srušenih čunjeva.

U prvom bloku mladi Gašpert nije se mogao nositi sa domaćim igračem i trenerom Marinovićem, koji polako hvata svoju uobičajenu formu. Pokušali su gosti sa Manceom napasti mladog Grivičića, ali bez uspjeha. Pao je novi osobni rekord od 640 i potvrda napretka u ovoj sezoni. Totić nesretno i nesmotreno gubi od Maneva, u dva seta u posljednjem hitcu u pune, kad mu je bilo dovoljno 4,5 drva, probija i ruši oba puta samo 3. Pobjeda Maneva i 2:1 za Mertojak.

U drugom bloku, poslastica Kovač protiv Bolanče, no Luka ovaj put nije na svojoj visokoj razini, Kovač nastavlja gotovo nestvarni niz, 665 protiv Zadra, 666 protiv Grmoščice i sada 663 protiv Zaprešića. Uvjerljivo vodi u poretku za igrača lige. Oduzima Grivičiću primat igrača utakmice. Muše doslovno “ubija” Fridla u prvom setu sa 163:117, ne pomaže ni ulazak Galića. Sigurna pobjeda Muše sa 75 razlike. Mladi Boc uzima drugi poen za Zaprešić protiv nedovoljno spremnog Dimitrovskog.

Konačni dojam, Mertojak punim pravom ističe kandidaturu za prvaka, puno je tu utakmica do kraja, ali već se sad vidi da su odlično spremljeni, odlično vođeni, titula ne bi smjela zaobići Split. Zaprešić će nakon dužeg vremena u domaćim utakmicama tražiti svoje mjesto u vrhu tablice, dok će u gostima teško do bodova. Kao novi favorit, osobito nezgodan u domaćim utakmicama nameće se osjetno pojačan Medveščak 1958, klub bivšeg trostrukog svjetskog prvaka Nikole Dragaša (u ovom kolu sa visokih 8:0 pobijedio je splitski Poštar).

U prvenstvu sada slijedi pauza (radi odigravanja međunarodnih natjecanja, Svjetski, Europski i NBC kup, koja su u međuvremenu zbog situacije sa korona virusom otkazana, osobito na žalost Mertojaka koji je u ovakvoj formi bio izgledni kandidat za osvajanje Europa kupa po treći put za redom). Potom Mertojaku u goste dolazi novi prvoligaš Novska, koja je dobro startala u prvenstvu sa dvije pobjede.

U prvenstvu žena neobičan i bizaran slučaj u Splitu. Posljednjim hitcem Ivanke Kragić, domaće su slavile pobjedu od 4.5:3.5 sa 1 čunjem viška. No nakon protesta gošći, Siscie iz Siska ustanovljen im je manjak u ispisu računala za 5 čunjeva, tako da su sada slavile gošće sa 5.5:2.5 za 4 više srušenih čunjeva. Drugi nesretni minimalni poraz (u prošlom kolu izgubile su u Zagrebu od Admirala sa -7) Splićanke ne bih trebao obeshrabriti, iako im u slijedećem kolu dolazi vodeća Mlaka iz Rijeke.Pojedinačni rezultati Mertojak-Zaprešić:

M.Grivičić-M.Mance 2.2 (640:629), I.Totić-B.Manev 1.5:2.5 (613:616), H.Marinović-B.Gašpert 4:0 (623:568), A.Kovač-L.Bolanča 4:0 (663:581), N.Muše-M.Fridl/N.Galić 3:1 (585:510) i D.Dimitrovski-F.Boc 2:2 (586:591).


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime