Sveti Jure na Biokovu danas je bio najhladniji u Hrvatskoj s -13°C, koliko je izmjereno prethodne noći. Slijede ga Velika Duvjakuša na Dinari s -12°C i Zavižan s -11°C. Hladno je bilo i u Zagori gdje je ponegdje jutros izmjereno -7°C, a slabog mraza bilo je ponegdje uz obalu na otocima.

Minimalne temperature zraka 16.12.2018. (Pljusak.com)

Danju nas je grijalo zubato sunce jer su najviše dnevne temperature većinom bile od 2 do 9 Celzijevih stupnjeva.

Prilikom prolaska jučerašnje ciklone, najviše snijega je palo na imotskom području, osobito u višim predjelima. Naši čitatelji s područja Lokvičića i Lovreća dojavljuju 20 do 30 centimetara snijega. U Lovreću se pri tom dogodila opasna pojava kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Dogodilo se to u kasnim noćnim satima subote, prije nego je kiša prešla u snijeg. “Ledena” kiša tako je okovala prirodu i stvorila opasnu poledicu na mnogim površinama, a prava je sreća da je potrajala samo oko dva sata, jer da je nastavila padati došlo bi do pucanja grana i nekih električnih vodova od težine leda.

Sunčana nedjelja bila je idealna za fotografiranje snježnih prizora na našim planinama, pa smo dobili prekrasne fotografije s Biokova i Kamešnice gdje vlada prava snježna idila.

Novi snijeg očekuje se već tijekom ponedjeljka, ali ne bi se trebalo raditi o većim količinama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime