Studenti uskoro pod istim krovom: Odobrena sredstva za kupnju zgrade Brodomerkura za potrebe Filozofskog fakulteta!

"Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje" - kazao nam je Anđelinović

Na današnjoj sjednici Vlade donesena je odluka o odobrenju sredstava za kupnju zgrade Brodomerkura za potrebe Filozofskog fakulteta.


Dekan Filozofskog fakulteta u Splitu, Aleksandar Jakir, komentirao je dobre vijesti iz Zagreba. Dekan nam je izjavu dao za vrijeme održavanja Shift konferencije u Splitu.

– Mi na Filozofskom fakultetu podržavamo događaje poput Shift konferencije, mislim da je to jako lijepo. Dogodine je to već 10 godina da se konferencija ustalila što postaje već tradicija. Spoj prirodnih i humanističkih znanosti dovodi do inovacija, a tu mi možemo biti jaki. Puno jači nego se to sada čini.

Što se tiče zgrade Filozofskog fakulteta i nove zgrade, to je veliki dar za naš fakultet. Mi se dosita nadamo da ćemo novu akademsku godinu početi pod jednim krovom i da će tako oživiti kampus u još većoj mjeri nego je to bio slučaj do danas. Smatram da je to za suradnju fakulteta i samog fakulteta unutar odsjeka od neprocjenjive važnosti. Zahvaljujem se svima koji su omogućili, prije svega našem rektoru.

Zgrada će biti stavljena u funkciju Sveučilišta, Filozofskog fakulteta, rektorata i drugih sadržaja

Rektor splitskog Sveučilišta, Šimun Anđelinović, zadovoljan je današnjom odlukom Vlade:

– Na današnjoj sjednici odobrena su sredstva za kupnju zgrade. Sredstva će većim dijelom osigurati Vlada, a dijelom će to biti naša sredstva. Zgrada će biti stavljena u funkciju Sveučilišta, Filozofskog fakulteta, rektorata i drugih sadržaja. Među njima će biti i jedan mali poduzetnički inkubator. Imat ćemo nastavak ove priče gdje konferencije stvaraju ideje, a ideje se moraju negdje realizirati. Mi sada na Sveučilištu već imamo jedan virtualni inkubator, a sada ćemo dobiti prostor. Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje. S druge strane, realizacija se može napraviti već u sljedećoj školskoj godini, uz manje adaptacije.


Pitali smo rektora planira li Sveučilište otvaranje nekih novih smjerova.

– Nedostaju nam Njemački i Francuski jezik, a želja je i ambasada da se otvore takvi studijski programi. Upravo u suradnji s upravom Filozofskog fakulteta želimo te studijske programe uzeti jer oni su ključ za realizaciju naše najjače grane, a to je turizam.Novinarstvo jednog dana?

– Razmišljamo i o novinarstvu, ali morate znati da danas su akreditacijski kriteriji. U startu morate imati ljude, a to možete imati samo u dobroj suradnji s Ministarstvom. Ministar Barišić je u ovom trenutku naklonjen splitskom Sveučilištu jer zna da bez razvoja Sveučilišta nema razvoja regije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0