Studenti Alma Mater Europaea u Bruxellesu

Ekskurzija je dio programa Europskog poslovnog studija, točnije Europskog projektnog menadžmenta na sveučilištu Alma Mater Europaea u Mariboru

Studenti 2. godine Europskog poslovnog studija na sveučilištu Alma Mater Europaea (Europski centar Maribor) su sredinom prošlog tjedna u sklopu stručne ekskurzije posjetili EU institucije u Bruxellesu.


Po dolasku u Bruxelles studenti su se zaputili u obilazak Europskog parlamenta gdje su imali prilike saznati kako Europski parlament zapravo funkcionira. Nakon Parlamenta, slijedio je odlazak u Stalno predstavništvo Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje je studente dočekao Mato Škrabalo, veleposlanik – stalni predstavnik RH pri EU.

Idući dan je započeo posjetom Europskoj komisiji gdje su studenti prisustvovali predavanjima o ulozi Europske komisije, regionalnoj politici, europskim potporama, sredstvima i programima te između ostalog na koji način Europska unija može pomoći malim i srednjim poduzećima. Poslije predavanja, sljedeća stanica je bila Europska pučka stranka (EPP) gdje je generalni sekretar EPP-a, Antonio López-Istúriz, održao kratki sastanak te prokomentirao trenutna politička zbivanja kako u Europi tako i u Hrvatskoj i BiH.

Po završetku formalnog dijela ekskurzije slijedilo je razgledavanje grada te druženje studenata u centru Bruxellesa koje je trajalo do kasnih noćnih sati.

Spomenuta ekskurzija je dio programa Europskog poslovnog studija, točnije Europskog projektnog menadžmenta na sveučilištu Alma Mater Europaea u Mariboru. Sjedište sveučilišta nalazi se u Salzburgu te ima nekoliko podružnica među kojima je i nama najbliži, Maribor.

Već nekoliko godina hrvatskim studentima se nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija Alma Mater Europaea čija se predavanja održavaju u Zagrebu. Ukoliko su studenti spriječeni prisustvovati predavanjima, sva predavanja, udžbenici, video snimke i ostali materijali su dostupni na iPad tabletima koje studenti dobiju pri upisu na studij. Ovakav moderan način studiranja zadnjih dvije godine je privukao ne samo studente iz cijele Hrvatske, već i studente iz susjedne BiH.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0