U blizini Svetišta majke božje Trsatske u Rijeci, u ograđenim boksovima pronađena su tri uginula psa, kujica i dva štenca. Nisu bili čipirani, a pretpostavlja se da su uginule od gladi.

Na uginule životinje naišao je u nedjelju poslijepodne srednjoškolac iz Rijeke koji je o užasnom otkriću obavijestio Dianu Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis. Ona je alarmirala i policiju i komunalnu službu i veterinarsku inspekciju. Svi su došli na teren.

– Ako je vlasnik onaj za koga pretpostavljam da jest, on je imao još jednog bijelog psa kojeg sada nigdje nema. Otac ga je prije mjesec dana izbacio iz kuće i tko zna od kada životinjama nije dao jesti. Prije nekog vremena isti dečko koji je sada pronašao leševe upozorio ga je da su psi u lošem stanju. A on je na njega, djevojku i njezina psa pustio svoje pse koji su ugrizli nju i labradora. Onda ga nisu prijavili, a sada se nadam da će završiti u zatvoru. Teško mi je živjeti sa spoznajom da su takvi ljudi oko nas. Psi su ležali u blatnoj vodi, ispod kože su im se vidjela rebra. Moramo tražiti odgovornost za ovo. Išla sam k susjedu. Tolikom brzinom su me otpravili s ulaza da sam gotovo sigurna da znaju čiji su psi – uzrujano je izgovorila Diana Kukuruzović za Večernji list.

Leš kujice se, kaže, počeo raspadati i nagrizle su ga životinje. Pretpostavlja se da je uginula prije desetak dana. Štenci su skončali poslije.

Nakon dojave, Policijska uprava primorsko-goranska je obavila očevid.

– Grozno je da se ovakve stvari događaju nadomak nas. No, pozitivno je da su nadležni odradili baš sve što je u njihovoj moći i danas mogu reći da sam stvarno zadovoljna radom tih službi. Policija je došla bez odlaganja, veterinarska inspekcija, higijeničarska služba, svi do jednoga su napravili sve što su mogli. Tijela su odvedena nakon 15 sati, dobra tri sata smo tamo bili. Ekipa za očevid će rezimirati viđeno, MUP RH proslijediti veterinarskoj inspekciji svoja saznanja, oni proslijediti DORH-u. Što se kazne tiče, radi se o takvim ljudima kojima ni u zatvor neće biti novo iskustvo, vjerovatno. No, to ne umanjuje moje zadovoljstvo radom nadležnih službi. Povod je, naravno, pretužan.Žao mi je i mladog čovjeka koji je morao vidjeti što je vidio, ali drago mi je da je toliko srčan da je prijavio viđeno. Sve ide svojim tijekom, napravili smo maksimalno mi kao ljubitelji životinja i nadležni. Ostaje nam da u budućnosti bolje gledamo uokolo i prijavljujemo loše držanje i postupanje sa životinjama, da ne bi jeli u restoranu pokraj leševa. – poručila je aktivistica Diana Kukuruzović na Facebooku Udruge.

Na Facebooku se oglasio i mladić koji je snimio fotografije. U šoku je, ali se nada da će odgovorna osoba biti kažnjena.

– Na žalost, danas sam naišao na to, ja sam taj koji je to vidio i žao mi je da sam to vidio, jer sam u velikom šoku i neću moći spavati. Nadam se da sam pomogao i da osoba neće proći nekažnjeno. – napisao je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0