ŠTRAJKU SE NE VIDI KRAJA? “Idemo do kraja bez obzira ima li novca u proračunu ili nema”

"U ovom trenutku nas podržava 68 tisuća zaposlenih u osnovnom i srednjoškolskom sustavu. Nikad dosad nismo imali takvu podršku"


Danas je 15. dan štrajka u školama. Štrajkaju škole u Splitsko-dalmatinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, a najavljeno je kako će sutra štrajkati škole u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji. Iz sindikata su jučer poručili kako je program štrajka pripremljen za cijeli idući mjesec.


Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec gostovao je jutros na Hrvatskom radiju u emisiji “U mreži prvog”.  Najavio je štrajk – do ispunjenja njihovih zahtjeva bez obzira na sve.

“Vlada obmanjuje javnost”

“Mi smo krenuli u štrajk do ispunjenja zahtjeva. Oni nisu ispunjeni, o njima se ne želi ni govoriti, vlada obmanjuje javnost da su naši zahtjevi zadovoljeni da ne znamo što radimo, da radimo preko pogače”, rekao je Mihalinec.


“Idemo do kraja bez obzira na sve”

“Ljudi spremni nastaviti štrajk do kraja bez obzira hoće li doći do raspada koalicije, bez obzira ima li sada u proračunu novca ili nema. Ovo je tek prijedlog proračuna, a a proračun se donosi u Hrvatskom saboru.  Mi očekujemo da ćemo konačno sjesti za stol i  da će naši zahtjevi biti ukalkulirani u proračun”, nastavio.

“Nikad nismo imali takvu podršku”

Na pitanje voditeljice o podršci HNS i eventualnom odlasku iz vlade, Mihalinec kaže da HNS ima svoje interese, a sindikati svoje. “Naš interes je nadoknaditi zaostajanje plaća. To što nas je HNS podržavao nije nam naodmet, ali nije bilo ni presudno. I bez njihove podrške naši zahtjevi su jednaki.

“U ovom trenutku nas podržava 68 tisuća zaposlenih u osnovnom i srednjoškolskom sustavu. Nikad dosad nismo imali takvu podršku”, ustvrdio je Mihalinec.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime