Stožer: Imamo 1.886 novih slučajeva, preminulo 59 osoba, samo jedna zemlja EU-a gora od Hrvatske!

Izdan je i dokument o obvezi nošenja maski za one koji su preboljeli COVID


U Hrvatskoj je 1886 novozaraženih, preminulo je 59 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer na konferenciji za novinare.


U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 1886 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 59 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju je 2629 pacijenata, a na respiratoru 277, što je 40 više u odnosu na dan ranije.

U prošla 24 sata u bolnicu su zaprimljene 254 osobe a otpuštene 133.

Umrlo je 59 ljudi, pa je ukupan broj umrlih porastao na 2231.

U samoizolaciji je trenutno 52764 osobe.Do danas je ukupno testirano 816241 osoba, od kojih 5356 u posljednja 24 sata.

Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 152239 osoba zaraženih novim koronavirusom. Ukupno su se oporavile 127882 osobe od toga 3443 u posljednja 24 sata.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi 22124.

U Hrvatskoj je 1886 novih slučajeva, objavio je Nacionalni stožer, a testirano je 5356 osoba, što je 24,35 pozitivnih u testiranima. Preminulo je 59 osoba.

Krunoslav Capak je rekao da se zadržavamo na otprilike istim brojkama u odnosu na protekla dva ponedjeljka. Incidencija je i dalje visoka, a samo Luksemburg ima višu incidenciju od Hrvatske. Na 14. smo mjestu na ljestvici mortaliteta u zemljama EU-a.

Izdan je i dokument o obvezi nošenja maski za one koji su preboljeli COVID. “Još uvijek ne znamo kako stečena imunost utječe na transmisiju bolesti. Za sada nema dokaza da imune osobe ne mogu prenijeti bolest i zbog toga trebaju ljudi koji su preboljeli COVID nositi masku. Tako će biti i nakon cijepljenja”, rekao je Capak.

Dodao je da maska štiti i od drugih respiratornih infekcija, pa je to razlog više za obavezu nošenja maske, javlja Dnevnik.hr.

Stiglo još brzih testova

136 tisuća brzih testova isporučeno je Hrvatskoj u subotu. Od toga je 80 tisuća testova isporučena domovima za starije, što će omogućiti da sve korisnike i zaposlenike dvaput mjesečno testiraju. “Preostali dio testova distribuiran je hitnoj pomoći kako bi ih mogli koristiti kod hitnih prijema za brzu dijagnostiku, pogotovo noću”, kaže Capak.

Vili Beroš, ministar zdravstva, izvijestio je da je nastavljena suradnja među bolnicama. “Treba ujednačiti primjenu novih znanstvenih spoznaja u liječenju ove nove bolesti”, rekao je Beroš, dodajući da je zbog toga stručni tim na čelu s Alemkom Markotić bio u nedjelju u varaždinskoj bolnici.

U posljednja 24 sata inspektori su proveli 2442 nadzora i izdali 54 usmenih upozorenja i jedan prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna, rekao je Ministar Božinović.Policija je utvrdila kršenje mjera u 7 objekata, a provode se i dva krim istraživanja zbog sumnje na kazneno djelo širenje i prenošenje zaraznih bolesti. Podnijet će i tri kaznene prijave zbog kršenja mjera izolacije.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime