U srijedu navečer su se u blizini splitskog Kampusa našle jake policijske snage. Nakon što nam je policija otkrila da su postupali zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira.

Jutros su nam iz PU splitsko-dalmatinske poslali detaljniji opis sinoćnjeg postupanja.

Splitska policija navodi da je prije ponoći zaprimila dojave o narušavanju javnog reda i mira u Splitu na području Kampusa.

“Policijski službenici su izišli na mjesto događaja i upozorili zatečene koji su se udaljili.

Nedugo potom ponovno je primljena dojava kako se galami i viče, te su policijski službenici zatekli u remećenju javnog reda i mira 20-godišnjaka koji se oglušio na upozorenja policijskih službenika te ih prilikom postupanja vrijeđao. Uz korištenje sredstava prisile priveden je u policijsku postaju gdje je zadržan zbog utvrđene alkoholiziranosti” – navodi se u odgovoru.

Policija je također postupala i prema 19-godišnjaku koji je, kako navode, također u alkoholiziranom stanju narušavao javni red i mir te je priveden i zadržan u policijskoj postaji do otrježnjenja.

“Protiv obojice slijedi podnošenje Optužnog prijedloga sukladno Zakonu o narušavanju javnog reda i mira i to protiv 20-godišnjaka za čl. 17. a protiv 19-godišnjaka temeljem čl.13. navedenog Zakona.

Obzirom da su tijekom posljednjeg razdoblja zaprimljene informacije o narušavanju javnog reda i mira na ovom području, policijski službenici će i dalje nastaviti s obilaskom, a posebno u večernjim satima” – stoji u odgovoru splitske policije na naš upit.


Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
14
Hagić
3
Hmmm
15
Plač
9
Grrr
14
Molim?
26

2 KOMENTARI

  1. Kome uopće smeta galama oko fesba? Najbliže kuće su minimalno 200 metara udaljene od tamo a i policija je sve rastirala prije 22 sata pa nije baš da je bilo galame do kasno uvečer…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime