Oko pet kilograma marihuane i 1,5 kilogram amfetamina speed pronađeno je u utorak i srijedu u Đakovu i Osijeku. Speeda je u samo jednom danu oduzeto više nego zajedno u protekle tri godine u Osječko-baranjskoj županiji.

– Tijekom utorka i srijede provedeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom iz Osijeka. Pretragom doma gdje prebiva pronađeno je oko pet kilograma marihuane. Droga je bila u više staklenki i plastičnih vrećica, a pronađena je i digitalna vaga za precizno vaganje droge, četiri metalne drobilice, sjemenke indijske konoplje te veći novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. Mladić je predan u pritvorsku jedinicu te je kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku – rekao je Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske, piše Glas Slavonije.

Za vrijeme održavanja konferencije za novinare, u prostorijama Policijske uprave osječko-baranjske u nekoliko navrata oglasio se mobitel iz izdvojenog dokaznog materijala koji je čuvao policajac u civilu. Čini se da je nekome bilo hitno doći do droge, no svojim pozivom definitivno je olakšao posao policajcima koji će ga zasigurno otkriti bez problema, bilo da se radilo o kupcu ili preprodavaču droge.

Rudolf Kolarić, načelnik Policijske postaje Đakovo, predstavio je istraživanje u vezi s golemom količinom zaplijenjenog speeda.

– Policajci su dobili informaciju da se 32-godišnjak, u užem području Đakova, bavi preprodajom droga te je zatražen nalog za pretragu doma kojim se koristi. Pri tome je pronađeno 1,5 kilograma amfetamina speed, 20 sjemenki kanabisa i 14,6 grama marihuane. Od ranije je poznat policiji po istim kaznenim djelima – rekao je načelnik PP-a Đakovo, piše Glas Slavonije.

Za sada se još utvrđuje odakle su drogu nabavljali, no kod Đakovčanina je pronađena i žlica za miješanje i pakiranje. U srijedu je i na drugoj adresi u Osijeku oduzeto još 54 grama amfetamina.

“Hrvatska policija u suradnji s drugim državama EU-a provodi intenzivne radnje te dolazi do zatvaranja većih kriminalnih skupina, što onda ima utjecaj na tržištu droga – kazao je Ivan Canecki. Istaknuo je da sintetskih kanabinoida, tzv. osvježivača zraka, nije bilo od svibnja prošle godine, kada je provedena velika akcija u suradnji s još devet policijskih uprava te da nema ni dojava iz bolnice o otrovanjima njima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime