Stipe Petrina: “Vodovod ovršen za 1,2 milijuna kuna zbog jamstva HNK Šibenik?”

Petrina sumnja da mu pljačkaju građane

Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina zatražio je od šibenskog gradonačelnika Željka Burića da mu kao predsjednik Skupštine šibenskog poduzeća Vodovod i odvodnja potvrdi ili demantira informaciju da je ta tvrtka ovršena za 1,2 milijuna kuna zbog kreditnog jamstva za Hrvatski nogometni klub (HNK) Šibenik, piše ŠibenikIN.


Ako je ta informacija točna, pojasnite mi kako javno poduzeće Vodovod i odvodnja može davati kreditna jamstva jednom sportskom klubu u županiji i jeste li vi to osobno odobrili, napisao je u dopisu šibenskom gradonačelniku Petrina.

Također, ako je istina da se to dogodilo, načelnik Primoštena pita Burića zašto se takvi financijski aranžmani ne stavljaju na dnevni red Skupštine javnog poduzeća?

– Ako su iznesene tvrdnje točne, ja osobno kao načelnik Općine Primošten ne želim da se na ovaj način pljačkaju moji građani i želim odgovor u najkraćem roku – poručuje Stipe Petrina.

Gradonačelnik Burić izjavio je za ŠibenikIN da mu nije poznato da je Vodovod ovršen zbog jamstva nogometnom klubu, ali da će istražiti o čemu je riječ i u slučaju da otkrije nepravilnosti, protiv odgovornih djelovati.

– Pitanje je li poduzeće ovršeno zbog jamstva HNK Šibenik treba postaviti Upravi i Nadzornom odboru Vodovoda i klubu, a ne meni, no pitanje odgovornosti sigurno će se postaviti ako su napravili nešto što nije u skladu sa Statutom i pravilima tvrtke. Tada ću ja postaviti pitanje odgovornosti Nadzornog odbora i Uprave Vodovoda, a kakve će sankcije biti, vidjet ćemo. Koliko je meni poznato, davanje jamstva klubu nikad nije bilo na dnevnom redu Skupštine – kazao je telefonski iz Zagreba gradonačelnik Burić za ŠibenikIN, ujedno i predsjednik šibenskog HDZ-a.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0