Privremeni rotor na ulazu u Bračku ulicu kod hotela Radisson Blue zadnjih je tjedana često bio u fokusu interesa splitske javnosti. Prošlog je tjedna u središte kružnog toka postavljeno pedesetak žardinjera u koje su djelatnici splitske tvrtke Parkovi i nasadi zasadili oleandre, čime se barem djelomično sakrilo “sivilo” privremenog kružnog toka. Bez obzira na to, prostor i dalje djeluje otužno, poluprazno, pa bi barem prije prvih toplijih dana i predsezone trebalo estetski nadopuniti škrto uređen prostor.

Ovih dana se postavljaju riječni oblutci u otoke sa sve četiri strane kružnog toka. Nije poznato je li malo betona na koje se umeću riječni oblutci konačno estetsko rješenje ili će doći do daljnjih zahvata. Što se danas radilo na kružnom toku i oko njega, pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

– Nije se kopalo jer bi to podrazumijevalo rješavanje kanalizacije za oborinsku vodu. To bi sve skupa zahtijevalo građevinsku dozvolu i ulaženje u skuplju proceduru, a mislim da će biti druga slika rotora kada u pitare dođe cvijeće. Treba se kazati da je cijena oba križanja oko 600.000,00 kuna, a rotor kod Banovine, koji je trajno rješenje, koštao je između 1.500.000,00 i 1.700.000,00 kuna. Znači, ova dva rotora su ekvivalent trećini rotora kod Banovine. Ovo nije problem koji treba sagledavati kao vizualizaciju krajolika, nego rješavanje problema prometa, da bi se Bračka ulica stavila u funkciju građanima – rekao nam je prošli tjedan Damir Babić, voditelj Odsjeka za komunalne poslove Grada Splita.

Naglasio je da očekuje da će kroz dva mjeseca Bračka ulica biti službeno puštena u promet.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime