Nakon što je tijekom ponedjeljka preko Jadrana prešla hladna fronta, uzduž cijele obale zapuhala je umjerena do jaka bura koja ponegdje ima olujne udare.

U večernjim satima najjača bura puše na području Maslenice gdje orkanski udari prelaze 120 km/h. Prema podacima DHMZ-a, u Splitu je do 21 sat bura dosegla prosjek od 15 čvorova, a udari dosežu olujnih 103 km/h.

Spomenimo da je nešto prije 22 sata temperatura zraka na Biokovu (Sveti Jure) i Dinara (Velika Duvjakuša) temperatura zraka pala na -6°C.

IZVJEŠĆE HAK-a:

Autocesta A1, od čvora Sv.Rok do čvora Maslenica u smjeru Dubrovnika, zatvorena je za sav promet zbog prometne nesreće i prepriječenog teretnog vozila na 238.km. Obilazak za osobna vozila je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, a za ostala vozila državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su:

DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
Paški most.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).
Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između mosta Maslenica i južnog portala tunela Sveti Rok te se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i kliski. Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime