Sredozemna ciklona tijekom srijede naglašeno djeluje na vrijeme na cijelom Jadranu. Kao i uvijek kad nam promjena vremena stiže sa zapada, oborine prvo zahvate sjeverni Jadran. Prema podacima mreže meteo postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je u zaleđu Kvarnera. Tamo su pale ekstremne količine kiše, preko 100 litara po kvadratnom metru.

U Dalmaciji su do 19 sati pale tek manje količine oborine, s iznimkom krajnjeg sjevera. U Starigradu Paklenici palo je 39 mm kiše.

Jugo u Kaštelima. Foto: Zvonimir Barišin

Srijeda je donijela velike temperaturne razlike. Tako je u Sinju prethodne noći izmjereno 5 stupnjeva ispod nule, a popodne je na vanjskim otocima izmjereno čak 15 Celzijevih stupnjeva.

Ipak, glavni meteorološki čimbenik dana bilo je jugo koje je na Jadranu bilo jako, a u Splitu je u ranu večer dosegnulo olujni prosjek! Udari u Splitu (DHMZ, Marjan) dosezali du 94 km/h, u Hvaru 92 km/h…

HAK javlja da su zbog juga u prekidu:

trajektne linije: Lopar-Valbiska; Prapratno-Sobra; Sućuraj-Drvenik; Split-Vela Luka; Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;
katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Split-Vis;
brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.Trajektna linija 606 Trogir-Seget Donji -Drvenik Mali -Drvenik Veli isplovila je u 19:30 iz Trogira bez pristajanja u luc Drvenik Mali.

Doznajemo da je trajekt “Lastovo”, koji je iz Splita isplovio u 15:30, uspješno uplovio u Vela Luku u ranim večernjim satima.

Trajekt Lastovo. Foto: Jakša Kuzmičić

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0