Štićenici doma u Dalmaciji pozitivni nakon što su cijepljeni protiv korone. Epidemiologinja objašnjava u čemu bi mogao biti problem

Od 14 štićenika u domu za odrasle osobe s poteškoćama koji su sada pozitivni, njih desetak je cijepljeno prije sedam dana


U domu za odrasle osobe s poteškoćama na Poluotoku u Zadru dio štićenika je pozitivan na koronavirus iako su nedavno primili Pfizerovo cjepivo.


Od 14 štićenika u domu za odrasle osobe s poteškoćama koji su sada pozitivni, njih desetak je cijepljeno prije sedam dana. Točnije, cijepljeni su prošle nedjelje, a ovaj petak su razvili simptome.

Zadarski epidemiolozi pojašnjavaju kako je vjerojatno da su bili zaraženi u trenutku cijepljenja, ali tada nisu imali simptome niti su bili testirani neposredno prije cijepljenja.

“Nema nigdje uputa da bi se testirali ljudi koje treba cijepiti. Bitno je da su zdravi i da nemaju neku akutnu bolest. Naravno da, s obzirom da je virus jako proširen, da neka od cijepljenih osoba može već biti u inkubaciji bolesti”, rekla je Jasna Valić za Novu TV, voditeljica Službe za epidemiologiju Zavod za javno zdravstvo Istarske županije.

“To znači da se može razboljeti od koronavirusa jer cjepivo nije imalo vremena stvoriti zaštitu, potrebna su najmanje dva tjedna”, dodala je Valić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
6
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
11
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime