Staza duga 1400 metara: Šibenik se priprema za 4. Svjetsko prvenstvo u utrci karića

Utrka karića jedinstvena je manifestacija koja budi uspomene na minula desetljeća i nudi prostor za stvaranje nekih novih za generacije koje dolaze


U Šibeniku se odbrojavaju dani do početka 4. Svjetskog prvenstva u utrci karića – Velika nagrada Grada Šibenika koja će se ove godine održati u subotu, 28. prosinca, u okviru jedinog plastic free adventa u Hrvata, Adventure. Iza nas je gotovo polovica prosinca, najsvečanijeg mjeseca u godini, a ako ćete pitati Šibenčane i najbržeg!


Organizator utrke karića je Udruga za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija, a pokrovitelji su Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika.

Start utrke na kultnim karićima je, uobičajeno, na 80 metara nadmrske visine, kod tvrđave Barone. Polazi se točno u podne, a vozit će se niz Gimnaziju Antuna Vrančića, preko centra grada do šibenske rive.

Prijave su u tijeku, a svi zainteresirani i potencijalni nasljednici prošlogodišnjeg pobjednika, Dražena Bobana iz Prugova kod Sinja, još uvijek se mogu prijaviti putem online prijavnice.

Šest je kategorija, a sudjelovati mogu djeca, žene, muškarci i stariji od 60 godina. Utrka karića jedinstvena je manifestacija koja budi uspomene na minula desetljeća i nudi prostor za stvaranje nekih novih za generacije koje dolaze.

Svjetsko prvenstvo u utrci karića nesvakidašnji je i poseban događaj koji se nekoliko zadnjih godina održava u Šibeniku na nikad dužoj stazi od 1400 metara! Kao takva nudi posebnu turističku ponudu za domaće ljude i goste grada iz cijele zemlje i ostatka svijeta.Iz Udruge Disco Gimnazija pozivaju sve da im se pridruže na stazi i pokraj nje, da navijaju za svoje favorite i proslave još jedan lijep dan na kraju godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime